Mavi kapak kampanyasını Konak Belediyesi sürdürecek

Mavi kapak kampanyasını Konak Belediyesi sürdürecek -Belediye Başkanı Tartan: -Bir yıl içinde 2 bin 500 kişiyi tekerlekli sandalye sahibi yapmayı hedefliyoruz


İZMİR (A.A) - Ege Üniversitesi (EÜ) Diş Hekimliği tarafından 3 yıl önce başlatılan mavi kapak kampanyasını Konak Belediyesinin yürüteceği bildirildi.
     Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, yaptığı açıklamada, engellilere tekerlekli sandalye alımı için 2009 yılında başlatılan mavi kapak seferberliğinin bu kez Konak Belediyesi öncülüğünde sürdürüleceğini belirtti.
     Kampanya ile 3 yılda bin 800 kişinin tekerlekli sandalyeye kavuştuğuna değinen, Türkiyenin dört bir yanından kampanyaya katılmak isteyen vatandaşların 601428341 abone numarasıyla PTT şubelerinden belediyeye gönderim yapabileceklerini, bedelin belediye tarafından karşılanacağını dile getirdi.
     Kampanyada daha önce 1 ton kapak karşılığında 4 sandalye alındığını, bundan sonra 1 ton kapak ile 3 tekerlekli sandalye alınabileceğini ifade eden Tartan, bu nedenle daha çok destek beklediklerini söyledi.
     PTTnin yanı sıra muhtarlar, belediye birimleri, Kordon ve Kıbrıs Şehitleri işadamları dernekleri ile KİPAnın da kampanyaya destek verdiğini dile getiren Tartan, şunları kaydetti:
     Alsancaktaki esnafa kutular verdik. Kampanya ile sadece mavi kapak değil, pet şişeleri de alıyoruz. Türkiyenin dört bir yerinden gelen ve rengi ne olursa olsun her türlü kapağı toplayacağız. Pet şişelerden elde edeceğimiz gelirle de Doğu Anadoluda bir mavi kapak ilkokulu kurma düşüncemiz var. Bu kampanya son 10 yılın en anlamlı, en sevgi dolu sosyal sorumluluk projesi. Katkı koyanlara teşekkürler. Bu tam anlamıyla bir mavi seferberlik.
     Tartan, kampanya kapsamında 1 yıl içinde 2 bin 500 kişiyi tekerlekli sandalye sahibi yapmayı hedeflediklerini belirtti.
     Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nurselen Toygar ise vatandaşların kampanyayla ilgili her türlü bilgiyi Konak Belediyesinden alabileceklerini ifade etti.
     Para ve araba bağışı kabul etmediklerini vurgulayan Toygar, Sadece kapak alıyoruz, kapağın rengi fark etmez. Her türlü plastik kapak toplayabilirsiniz. Ne kadar çok kadar toplanırsa, o kadar çok umuda kapı aralamış oluruz diye konuştu.
    
     Muhabir: Efsun Yılmaz
     Yayıncı: Murat Taydaş
<< Önceki Haber Mavi kapak kampanyasını Konak Belediyesi sürdürecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER