MEB Bölgesel İstişare Toplantısı

MEB Bölgesel İstişare Toplantısı -MEB Rehberlik ve Denetim Başkanı Acır: -Kılık Kıyafet Yönetmeliği, sistemde esneklik, demokratiklik, bir anlamda öğrencilerde öz güvenin gelişmesi adına ciddi bir adımdı (Fotoğrafl


SAKARYA (A.A) - Milli Eğitim Bakanlığı Rehberlik ve Denetim Başkanı Hüseyin Acır, Kılık Kıyafet Yönetmeliğinin sistemde esneklik, demokratiklik ve öğrencilerde öz güvenin gelişmesi adına ciddi bir adım olduğunu söyledi.
     Erenler ilçesindeki bir otelde Bartın, Bilecik, Bolu, Düzce, Eskişehir, Karabük, Kocaeli, Sakarya ve Zonguldaktan il ve ilçe milli eğitim müdürlerinin katılımıyla düzenlenen Bölgesel İstişare Toplantısında konuşan Acır, Milli Eğitim Bakanlığının değişim süreci yaşadığını anlattı.
     Değişim sürecini paylaşmak ve değerlendirmek amacıyla bir araya geldiklerini kaydeden Acır, Merkeze taşımamız gereken konuları tek tek konuşacağız, paylaşacağız. Genel anlamda yapmamız gereken neler var, bakanlık nezdinde neler var, bunları ele alacağız. Sonuçta Sakarya il istişare raporu ortaya çıkacak diye konuştu.
     Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçerin Okullar Hayat Olsun Projesini çok önemsediğini dile getiren Acır, okulların sadece velilerin veya çocukların kullandığı mekanlar olmaktan çıkarılarak, herkese açık hale getirilmesini istediklerini ifade etti.
     Fatih Projesinin devam ettiğini kaydeden Acır, sözlerini şöyle tamamladı:
     Fatih projemiz dünyaya örnek bir proje. Bakanlığımızı ziyaret eden gruplar, heyetler hep bu konuyu paylaşıyor. Gerek ekonomik anlamda gerekse teknolojinin okullara yansıtılması anlamında çalışmalarımız sürüyor. Kılık Kıyafet Yönetmeliğiyle ilgili çalışmamız oldu, sistemde bir esneklik, demokratiklik, bir anlamda öğrencilerde öz güvenin gelişmesi adına ciddi bir adımdı bu. Bu, yapılmalıydı ve yapıldı.
     Eğitimde niteliğin artırılması çalışmalarının, üzerinde durulması gereken çok önemli bir konu olduğunu ifade etmek isterim.
     Toplantı, yarın sona erecek.
    
     Muhabir: Çağrı Turgut / Enes Duran
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber MEB Bölgesel İstişare Toplantısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER