Mehmet Akif Ersoy Minik Mehter Takımı

Mehmet Akif Ersoy Minik Mehter Takımı -Yozgatın Sorgun ilçesinde Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu öğrencileri mehter takımı kurarak ilk konserlerini verdi


YOZGAT (A.A) - Şahin Özmen - Yozgatın Sorgun ilçesinde Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu öğrencileri mehter takımı kurarak ilk konserlerini verdi.
     Okul Müdürü Ömer Güneş, yaptığı açıklamada, 27 kişilik Mehmet Akif Ersoy Minik Mehter Takımının ilk konserini Türk Telekom Anadolu Lisesi öğrencilerine verdiğini söyledi.
     Mehter takımının canlı müzik eşliğinde konser verdiğinini vurgulayan Güneş, Osmanlı ecdadını gösteren kıyafetlerle böyle bir faaliyeti sergilemeleri gençlerimize, çocuklarımıza milli şuuru kazandırma adına çok önemli buluyorum. Şu an çocuklarımız tam istediğimiz seviyede değil. Ancak, çalışmaların böyle sürdürülmesi sonucunda çok daha iyi olacaklarını söyleyebilirim. Türkiyede birkaç tane ortaokul bazında mehter takımı olduğunu biliyorum. Ancak onlar canlı müzikle gösteri yapmıyor. Bizim okulumuz öğrencileri canlı müzikle gösteri yapıyor. Hedefimiz daha iyi bir duruma gelince önce ilimiz ve ilçelerimizde daha sonra da Türkiyenin diğer illerinde konserler vermek dedi.
     Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu Müzik Öğretmeni Hande Yeşil ise yaklaşık üç ay önce çalışmalara başladıklarını belirterek, Kısa sürede böyle bir ekip kurduk. Çok mutluyum ve gururluyum. Araç gereçlerimizi, ihtiyaçlarımızı okulumuz karşıladı, bize de çalışmak düştü. Bundan sonra da devam edecek ve kendimizi geliştireceğiz İnşallah. Ekibimiz 27 kişilik. 4 zurnacımız var. 2 yedek zurnacımız daha bulunuyor, onlar şu an çalışma aşamasında diye konuştu.
     Mehter Takımı zurnacılarından 6-E sınıfı öğrencisi 12 yaşındaki Fevzi Can Kayhan, şu ana kadar 4 marş öğrendiklerini ifade etti. 6-E sınıfı öğrencilerinden davulcularından 13 yaşındaki Yılmaz Aşar ise bu marşları çalabilmek için çok ciddi bir çalışma gerektiğini ve çalarken de çok heyecanlandığını söyledi.
    
     Muhabir: Şahin Özmen / Ömer Sarı
     Yayıncı: İsmail İçer
<< Önceki Haber Mehmet Akif Ersoy Minik Mehter Takımı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER