Mersin Autoshow başlıyor

Mersin Autoshow başlıyor -Otomotiv sektörü temsilcilerini bir araya getirecek fuarın 50 bin kişi tarafından ziyaret edilmesi bekleniyor


MERSİN (A.A) - Otomotiv sektörünün merakla beklediği ve bazı markaların yeni modellerinin görücüye çıkacağı Mersin Autoshow 16 Ekimde başlayacak.
     CNR EXPOdan yapılan açıklamaya göre, 16-21 Ekim 2012 tarihleri arasında Mersin Yenişehir Fuar Merkezinde gerçekleştirilecek fuarın açılışının Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan tarafından yapılması bekleniyor.
     Otomobil tutkunlarının merakla beklediği yeni modellerin vitrine çıkacağı Mersin Autoshow, Mersin Yetkili Otomotiv Satıcıları Derneği (MODER), Otomotiv Distribütörleri Derneği (ODD), Mersin Büyükşehir Belediyesi, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası iş birliğiyle düzenleniyor.
     CNR Holding İcra Kurulu Üyesi Özhan Carda, yaptığı açıklamada, İstanbulda düzenledikleri başarılı fuarları Anadoluya taşımayı planladıklarını, Mersin Autoshowun bu anlamda önemli olduğunu belirtti.
     Gelecek yıllarda Mersinde düzenledikleri fuar sayısını artıracaklarını ifade eden Carda, şunları kaydetti:
     Diğer fuarlar için de hazırlıklarımız sürüyor. Mersin Autosow, CNR EXPO Mersin Yenişehirdeki alanımızın tamamınını doldurdu. 3 hallde düzenlenecek Mersin Autoshowun açılışını Ekonomi Bakanımız Sayın Zafer Çağlayan gerçekleştirecek. Mersin Autoshow için bir diğer yeniliğimiz ise mobil bilet uygulaması. Bir GSM operatörüyle yaptığımız anlaşmayla Mersin Autoshowa gelmek isteyenler 4 lira karşılığında mesaj atarak biletlerini cep telefonlarından alabilecekler.
     MODER Başkanı Haluk Veli Doğan da, 20ye yakın otomobil markasının katılımıyla gerçekleştirilecek fuarın sektöre ve bölge ekonomisine ciddi katkıda bulunacağına dikkati çekti.
     Daha önce 15 bin kişinin ziyaret ettiği fuar için bu yıl 50 bin ziyaretçi beklendiğini vurgulayan Doğan, şu bilgileri verdi:
     Bu organizasyon için gerek CNR gerekse biz sadece Mersinde değil, Adana ve Tarsus gibi bölgelerde de tanıtım çalışmaları yaptık. Bazı otomobil markaları yeni modellerinin ilk tanıtımını burada yapmayı planlıyor. Bu bizim için heyecan verici. Yıllık 1 milyon 200 bin araç üretimi yapan Türkiyede geçtiğimiz yıl 885 bin araç satıldı ve 20 milyar dolarlık ihracat yapıldı. Sektörün tüm bileşenlerinin bir arada olacağı fuar, sektörün bölgedeki en önemli organizasyonu olma özelliği taşıyor. Mersin Autoshowa otomotiv firmalarının yanı sıra bir çok aksesuar firması ve sektöre hizmet veren diğer kuruluşlar da katılıyor. Otomobil parfümleri, kılıflar, paspaslar, her türlü performans lastikleri, jant, akü ve müzik sistemleri organizasyondaki diğer ürün gruplarını oluşturuyor. Ayrıca sigorta, kredi bankacılığı gibi sektöre hizmet veren diğer alanlardan da çeşitli firmalar organizasyonda yer alıyor.
    
     Muhabir: Kerem Kocalar
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Mersin Autoshow başlıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER