Mesleğimi Seçtim İstihdama Geçtim projesi

Mesleğimi Seçtim İstihdama Geçtim projesi -Gaziantep Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği tarafından istihdam hedefli olarak SODES 2011 kapsamında hazırlanan Mesleğimi Seçtim İstihdama Geçtim projesinin kapanışı törenle yapıldı


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantep Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (GESOB) tarafından istihdam hedefli olarak SODES 2011 kapsamında hazırlanan Mesleğimi Seçtim İstihdama Geçtim projesinin kapanışı törenle yapıldı.
     Başarıyla tamamlanan projede, işsizlere yönelik meslek kazandırma eğitimlerinden 35 kişi yararlanırken, çalışanlara yönelik meslek geliştirme ve uyum eğitimlerinden 92 kişi faydalandı.
     Törene katılan Vali Erdal Ata, konuşmasında, kursiyerlerin aldıkları eğitimler sonucunda çalıştıkları alanlarda daha verimli olacaklarını söyledi.
     Türkiyede mesleki ve yetişmiş eleman konusunda çok ciddi sorunlar olduğunu ifade eden Ata, şöyle konuştu:
     Daha önce görev yaptığım hem Zonguldak hem Kocaeli ve şu anda görev yapmakta bulunduğum Gaziantepte maalesef sanayicilerimizin en büyük sıkıntı çektiği konu yetişmiş kalifiyeli elaman. Sorduğunuz zaman her gün onlarca iş müracaatı var. Biraz kapıları sonuna kadar açsak bu sayı onları değil, yüzleri bulacaktır. Sorduğunuz zaman bunlara ne iş yaparsınız diye ben her işi yaparım diyor. Bilin ki her işi yaparım diyen insan hiçbir işi yapamaz.
     Bugün Gaziantep sanayisine bakıldığı zaman halıcılık, makarna, iplik üretimi, tekstil, gıda sektörü, ambalaj sanayi ve makine sanayinin çok geliştiğini ifade eden Ata, kentte sürekli yatırımların yapıldığını belirtti.
    
     -Mesleki eğitime önem vermek zorundayız
    
     Gaziantepte önümüzdeki süreçlerde çok önemli yatırımların yapılacağını ve tesislerini kurulacağını aktaran Ata, Peki bu tesislerde çalışacak elemanı nasıl bulacağız- Nasıl yetiştireceğiz- O nedenle mesleki eğitime önem vermek zorundayız dedi.
     GESOB Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Küsbeoğlu da aldıkları projelere kursiyer bulamadıklarını ifade ederek amaçlarının ara eleman yetiştirmek olduğunu vurguladı.
     Ankarada ve bölgesel yapılan toplantılarda insanların akıllarını karıştıran bir problemin olduğunu dile getiren Küsbeoğlu, açıklamasını şöyle sürdürdü:
     Projelerde makinaları alıyorlar, bir eğitim veriyorlar o makinalar atıl olarak kalıyor. Evet belki diğer illerde öyledir ve tespitimizde var öyledir. Ama Gaziantepte öyle değildir. Gaziantepte her gün çağı yakalamak için en güzel teknolojik makinaları bu projelerimizin muhakkak içine koyuyoruz ve kursiyerlerimizi en güzel, en son teknolojik makinelerle eğitim veriyoruz. Eğitim merkezlerimiz gerek teorik gerekse pratik olarak dört dörtlük çalışmalarına devam ediyor. Kursiyerlerimiz eğitimler boyunca başarılı olmuşlardır. Bundan sonra da başarılarının devamını diliyorum.
     AK Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer ise projenin çok önemli olduğunu belirterek, emeği geçenlere teşekkür etti.
     Anadolunun proje yapma kapasitesinin her zaman yükseltilmesi gerektiğinin altını çizen Koçer, Gaziantepin proje üretme kapasitesinin diğer illere göre çok yüksek olduğunu söyledi.
     Konuşmaların ardında kursiyerlere sertifikaları takdim edildi.
    
     Muhabir: Zerin Özdilek
     Yayıncı: Mehmet Öztaş
<< Önceki Haber Mesleğimi Seçtim İstihdama Geçtim projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER