Mezarlık, hacizden kurtuldu

Mezarlık, hacizden kurtuldu -Tokatın Niksar ilçesine bağlı Günebakan beldesinde, mezarlığın bulunduğu arazi, okul, sağlık evi, çeşmeler ve araçlara belediyenin borcu nedeniyle konulan haciz kaldırıldı -Belediye Başkanı Polatkan:


TOKAT (A.A) - Ekber Türkoğlu - Tokatın Niksar ilçesine bağlı Günebakan beldesinde, mezarlığın bulunduğu arazi, okul, sağlık evi, çeşmeler ve araçlara belediyenin borcu nedeniyle konulan haczin kaldırıldığı bildirildi.
     Günebakan Belediye Başkanı Hasan Polatkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bir firmaya 2007-2008 dönemine ait borç nedeniyle belediyenin bütün mal varlığına 2,5 yıl önce haciz konulduğunu anımsattı.
     Hacizden, belediyeye ait aracı muayeneye gönderdiklerinde haberdar olduklarını belirten Polatkan, bunun üzerine 2010 yılında hukuk mücadelesi başlattıklarını ifade ederek, Belediyemize ait 26 tapumuz var. Mezarlık arazisi, ilkokul, sağlık evi, çeşmelerimiz ve araçlarımız üzerinde haciz vardı. Hacizleri kaldırmanın yolunu aradık ama icraya verildiğinde bizden önceki başkan itirazda bulunmamış. Bulunmuş olsaydı karşı taraf dava açacaktı. İtiraz etmediği için biz dava açmak zorunda kaldık diye konuştu.
     Davanın 21 Martta sonuçlandığını ve haczin kaldırıldığını bildiren Polatkan, Haciz, mezarlığımızda yatan insanlarımızın kemiklerini sızlatmıştır. Burada yatan insanlarımızın ruhu şad olsun. Bu tür durumlarla beldemizin karşılaşmamasını diliyorum dedi.
     Duruşmalara avukat tutmadan katıldıklarını dile getiren Polatkan, Avukat tutacak paramız yoktu. Gayretlerimiz, kişisel değil kamu adına oldu. Bırakın yaşayan insanları, ahirete intikal edenlerin de haklarını savunmuş olduk ifadesini kullandı.
     Haczin kalkmasından sonra mezarlığı ziyaret ederek Fatiha okuduğunu belirten Polatkan, Ecdadımız ve büyüklerimiz, burada yatıyor. Allah hepsine rahmet eylesin. Haciz nedeniyle 2,5 yıldır, mezarlığın yanından geçerken ecdadımıza karşı kendimi hep suçlu hissetmişimdir dedi.
    
     -Üzüntüsünü şiirle dile getirmişti-
    
     Polatkan, mezarlığa haciz gelmesinden dolayı üzüntüsünü şu dizelerle dile getirmişti:
    
     Yalanım yok yaşlar doldu gözüme
     Şu geçen günleri anar ağlarım
     Alacaklılar bakmadı gözüm yaşına
     Mezarlığımıza da haciz konmuş ona ağlarım
    
     Bu kasabanın kaderi gülmedi yüzüne
     Perişan halimi bilen olmadı
     Belediyeyi herkes iş aş kapısı sandı
     Okulumuza haciz kondu ona ağlarım
    
     Gezerim sokakta deli misali
     Görenler sormuyor nedir ev hali
     Sağlık evine konmuş baykuş misali
     Konan icraya yanar ağlarım
    
     Çile çekmek bu kasabaya kadermiş meğer
     Tatlı dil, güler yüz dünyaya değer
     Bu olan bitenlere duyarsız kalırsanız eğer
     Ayıp der, günah der, sizi kınar ağlarım.
    
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Mezarlık, hacizden kurtuldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER