Muharrem, Aşure ve Kerbela konferansı

Muharrem, Aşure ve Kerbela konferansı


NİĞDE (A.A) - Niğde Belediyesi ve İl Müftülüğünce Muharrem, Aşure ve Kerbela konulu konferans düzenlendi.
     Derbent Kültür Merkezinde düzenlenen konferansa, Vali Alim Çakır, Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, İl Müftüsü Hasan Çınar, Gaziantep Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Akpınar, kurum müdürleri ve davetliler katıldı.
     Konferansta konuşan Prof. Dr. Akpınar, Allah katında ayların sayısının on iki olduğunu, bunlardan dördünün ise haram aylar olduğunu belirtti.
     Akpınar, Haram aylar Zilkade, Zilhicce, Muharrem ve Recep ayıdır. Bu ayların haram olma sebeplerinin başında bunlardan ilk üçünün Hac ayı, Recepin ise Umre ayı olmasıdır. Allahın insanlara gönderdiği İslam dininin hedefi, insanlar arasında barışı sağlamak ve onların dünyada stres ve buhrandan, ahirette gazap ve azaptan salim bir hayat yaşamaların sağlamaktır. Buna rağmen çeşitli sebeplerden dolayı insanların birbirleriyle savaşı kaçınılmaz olmuştur. Bu gerçeği çok iyi bilen yüce Allah, kullarını barışa hazırlamak ve onların barış ortamında ibadetlerini yapabilmelerini temin etmek için bu ayları haram ay kılmıştır diye konuştu.
     Muharrem ayının barış ayı olduğunu ifade eden Akpınar, Bu ayda, kendi içimizde, aile ve akrabalarımız içerisinde, yaşadığımız toplumda ve tüm insanlıkla barış içerisinde yaşamanın yollarını aramalıyız dedi.
     İl Müftüsü Hasan Çınar ise, son günlerde Maya takvimine göre 21 Aralıkta kıyametin kopacağı gibi söylentiler olduğunu hatırlatarak, bunlara inanılmaması gerektiğini vurguladı.
    
     Muhabir: Betül Abbak
     Yayıncı: İsmail İçer
<< Önceki Haber Muharrem, Aşure ve Kerbela konferansı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER