Beko Basketbol Ligi

Beko Basketbol Ligi -Pınar Karşıyaka: 72 - Galatasaray Medical Park: 69 Salon: Karşıyaka Hakemler: Murat Biricik, Erman Erdemli, Halil Baldemir Pınar Karşıyaka: Dixon 27, Soner Şentürk 2, Diebler 10, Thomas 5, Bora Hun Paçun 12,


İZMİR (A.A) - Beko Basketbol Liginde Pınar Karşıyaka, Galatasaray Medical Parkı 72-69 yendi.
     Maç, konuk ekipten Ndong ve ev sahibi takımdan Dixonın karşılıklı 2 sayılık basketleriyle başladı. Sarı-kırmızılılar, Ender Arslanın yüzde 100lük şut isabetiyle 3 sayılık atışlardan 9 sayı bulduğu bölümde, 8. dakikada 8 sayılık (11-19) farka ulaştı. Periyotta takımı adına 10 sayı kaydeden Dixonın hücumda sırtladığı Pınar Karşıyaka, periyot sonunda farkı 2ye indirdi: 19-21.
     Karşılıklı basketlerin atıldığı ikinci periyotta Pınar Karşıyaka, Ümit Sonkolun 2 sayılık basketiyle 17. dakikada 32-31lik skorla uzun aranın ardından rakibi karşısında kısa süreliğine de olsa öne geçti. Galatasaray Medical Park, Hawkins ve Ndong ile bulduğu sayılarla 19. dakikada farkı 5 sayıya (33-38) kadar çıkardı. Devre, sarı-kırmızılıların 40-36lık üstünlüğüyle sona erdi.
     Üçüncü periyota iyi başlayan ev sahibi takım, Evren Büker ve Dieblerin sayılarıyla 22. dakikada eşitliği (40-40) sağladı. Sarı-kırmızılılar, Ender Arslanın önderliğinde bulduğu sayılarla 25. dakikada 6 sayılık farkı (48-42) yakaladı. Galatasaray Medical Parkın 2 dakika boyunca sayı bulamamasını değerlendiren Pınar Karşıyaka, 27. dakikada farkı 1 sayıya (47-48) kadar indirdi. Sarı-kırmızılılar, rakibinin öne geçmesine izin vermeyip, periyodu 59-52 önde kapadı.
     Son periyotta özellikle Bora Hun Paçun ile pota altından basketler bulan Pınar Karşıyaka, farkı eritip 35. dakikada Dixonın basketiyle 63-62 öne geçti. Ender Arslan ve Hawkins ile sayılar bulan sarı-kırmızılar, 36. dakikada skoru 66-63e taşıdı.
     Bu dakikadan sonra rakibinin hücumda sayı bulmakta zorlanmasını iyi değerlendiren Pınar Karşıyaka, Diebler, Bora Hun Paçun ve Dixonin elinden bulduğu basketlerle son dakika 70-66lık skor avantajını elde etti. Kalan bölümde skor üstünlüğünü koruyan Pınar Karşıyaka, Galatasaray Medical Parkı 72-69 yendi.
    
     -Maçtan notlar-
    
     Bu sonuçla Pınar Karşıyaka, Beşiktaş ve Fenerbahçe Ülkerin ardından Galatasaray Medical Parkı da evine boş gönderdi.
     Ligde ilk 8 maçı da kazanmasını bilen Galatasaray Medical Park ise Beko Basketbol Liginde bu sezon ki ilk mağlubiyetini aldı.
    
     -Karşılaşmaya 2 kez ara verildi-
    
     Başlama düdüğüyle birlikte ev sahibi takım tribünlerinden atılan konfetiler nedeniyle maça yaklaşık 10 dakika ara verildi. Bu sürede Pınar Karşıyaka tribünlerinde uzunluğu salonun tavanına kadar ulaşan gladyatörün bir arslanı alt etmesinin tasvir edildiği pankart açıldı.
     Son periyotta maç saati henüz 1,5 dakika ilerlemişken, bir pozisyonda hakem üçlüsünün takımları aleyhine karar vermesi üzerine, Pınar Karşıyaka tribünlerinden sahaya çok sayıda yabancı madde atıldı. Bunun üzerine maçın hakem üçlüsü ve takımlar, soyunma odalarına gitti. Anonsla uyarıların yapılmasıyla yaklaşık 15 dakikalık aranın ardından maç yeniden başladı.
     Pınar Karşıyaka taraftarlarının büyük çoğunluğunun, maç biletleriyle birlikte verilen tek tip tişört giydikleri gözlendi.
     Sarı-kırmızılı taraftarlar da kendilerine ayrılan bölümde takımlarını destekledi.
    
     Muhabir: Emre Umurbilir / Halil Şahin / Halil İbrahim Avşar
     Yayıncı: Erdem Gültekin
<< Önceki Haber Beko Basketbol Ligi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER