Odanın Ufkunu Aç, Üyenin Ufkunu Aç

Odanın Ufkunu Aç, Üyenin Ufkunu Aç projesi tanıtıldı -Proje kapsamında ALTSO üyelerine yeni Türk Ticaret Kanunu konusunda danışmanlık hizmeti verilecek


ANTALYA (A.A) - Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) tarafından hazırlanan, Odanın Ufkunu Aç, Üyenin Ufkunu Aç projesi tanıtıldı.
     ALTSO Yönetim Kurulu Başkanı Kerim Aydoğan, tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, projenin, Avrupadaki oda ve borsalarla işbirliği kurulmasını, temel faaliyet alanlarında deneyim ve bilgi paylaşımını sağlamayı, e-ticarete imkan sunan online bir sistem kurulmasını ve Yeni Türk Ticaret Kanunu uyarınca oda üyelerinin yükümlülüklerini kolayca yerine getirmelerini sağlamayı amaçladığını kaydetti.
     Proje için ABden 171 bin 18 avroluk hibe aldıklarını anlatan Aydoğan, proje ile üyelere yeni TTK konusunda danışmanlık vereceklerini ifade etti. Projenin Türk odaları ile AB arasında köprü oluşturacağının altını çizen Aydoğan, şöyle konuştu:
     Yeni kanunun gerektirdiği web sitesi kuruluşlarını sağlamak için oluşturacağımız ticaret portalı ile teknik destek vereceğiz. Ticaret portalında 380 üyenin web sayfaları hazırlanacak ve bu portala Hollanda, Belçika ve Almanyaya ait firmaların girişleri yapılarak uluslararası ortaklıklar için zemin hazırlanacak. Ayrıca Yeni TTK ve e-ticaret ile ilgili 20 kısa bilgilendirme videosu hazırlanarak web sayfamız ve Alanya Web Tvde üyelerimizin bilgisine sunulacak. Bilişim teknolojileri, e-ticaret, dijital pazarlama gibi kavramlar günümüz ticaret hayatında büyük önem taşımaktadır. Avrupalı şirketler ürettikleri ürünleri ya da sağladıkları hizmetleri günümüzde internet üzerinden pazarlamaktadır. Bölgemizin şirket yapısı da Avrupaya ihracat yapmaya oldukça uygundur fakat ortak bulmakta zorlanan ya da ürünlerini fuarlar dışında pazarlayacak bir ortamları olmayan şirketlerimiz için Avrupa Birliği tarafından desteklenen projemiz, üyelerimize çeşitli imkanlar sunmaktadır.
     Projenin ortaklarından Alanya Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Başkanı İffet Kan ise Yeni TTKnın iş dünyasında halen tam olarak bilinmediğine dikkati çekti. Kanun ilk çıktığında tüm şirketlere web sayfası zorunluluğu getirildiğini ancak daha sonra sadece denetime tabi olan şirketlere bu zorunluluğun geldiğinin açıklandığını hatırlatan Kan, sözlerini şöyle sürdürdü:
     Bu proje, şirketlerin e-ticarette önü açacak. ALTSOnun öncülüğünde ve odamızın işbirliğinde gerçekleştirilen bu projeye büyük önem veriyoruz. Mükellef şirketlerimizin Yeni TTKyı öğrenmesi ve ticarette önünün açılması, hepimizin menfaatine olacaktır. Şehir ve ülke ekonomisine katkı sağlayacaktır. Bu projenin ülkemize örnek olacağını düşünüyorum.
    
     Muhabir: Mustafa Kurt
     Yayıncı: Güç Gönel
<< Önceki Haber Odanın Ufkunu Aç, Üyenin Ufkunu Aç Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER