Okul Sütü Akıl Küpü projesi

Okul Sütü Akıl Küpü projesi -Proje kapsamında, özel bir okulda eğitim gören öğrencilere ilk kez süt dağıtıldı


MUŞ (A.A) - Muşta uygulanan Okul Sütü Akıl Küpü projesi kapsamında, özel bir okulda eğitim gören öğrencilere ilk kez süt dağıtıldı.
     Özel Çağlayan Ufuk İlköğretim Okulundaki öğrencilere proje çerçevesinde süt dağıtımı yapan Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, okullarda gerçekleştirilen süt dağıtımında şu ana kadar hiçbir sıkıntı yaşanmadığını belirtti.
     Gıda, Tarım ve Hayvancılık, Milli Eğitim ve Sağlık Bakanlığının işbirliğinde düzenlenen Okul Sütü Akıl Küpü projesi kapsamında, süt dağıtımının devam ettiğini bildiren Tatlı, şöyle konuştu:
     Türkiyede süt tüketimi çok az. Dünya ortalamasının çok altındayız. Bunu artırmamız gerekiyor. Bedensel ve zihinsel yönden sağlıklı nesilleri yetiştirmemiz gerekiyor. Süt en önemli besin kaynaklarımızdan biri. Ülkemizde üretimi bol ama tüketimi az olan bir besin. Çocuklarımızın bol bol süt içmelerini istiyoruz. Düzenli süt içen çocuklarımızın hem boyu uzar hem de kemikleri güçlenir. Bu kapsamda, haftanın 3 günü okullarımızda süt dağıtıyoruz.
     Proje kapsamında ilk kez özel bir okuldaki öğrencilere de süt dağıttıklarını bildiren Tatlı, Milli Eğitim Müdürlüğü olarak tüm köylerimize ulaşarak çocuklarımıza süt dağıtımı yapacağız. Ancak yoğun kardan dolayı bazı köylerimize ulaşım konusunda sıkıntı yaşayabiliriz. Bu köylerimize de en kısa sürede sütleri ulaştıracağız dedi.
     Tatlı, konuşmasının ardından öğrencilere tek tek süt dağıttı.
    
     Muhabir: Sabrı Yıldırım / Şener Toktaş
     Yayıncı: Levent Harman
<< Önceki Haber Okul Sütü Akıl Küpü projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER