Organik Üretiyorum Organik Tüketiyorum paneli

Organik Üretiyorum Organik Tüketiyorum paneli


KONYA (A.A) - Konya İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından, Organik Üretiyorum Organik Tüketiyorum konulu panel düzenlendi.
     Konya İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Bülent Alparslan Konya Ticaret Odasında düzenlenen panelde, Konyada organik tarım çalışmalarının son 3-4 yılda yapıldığını hatırlattı.
     Esas amaçlarının organik ürünlerin tüketilmesinin sağlanması konusunda, tüketicilerin bilinçlenmesi olduğunu belirten Alparslan, Üretimde arz-talep ilişkisi çok önemli. Organik tüketimde tüketicilerin bilinçlenmesi konusunda daha fazla çalışmalar yapılmalıdır dedi.
     Konya İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Kaçmaz da il özel idaresi olarak diğer kuruluşlarla birlikte organik tarımın gelişmesi için son 5 yıldır yatırım yaptıklarını bildirdi.
     Kaçmaz, şu anda 80 köyde organik tarımla ilgili çalışmalarının devam ettiğini dile getirdi.
     KOP Bölge Kalkınma Dairesi Başkanı Mehmet Babaoğlu ise Türkiye genelinde bu çalışmaları en düzenli yapan kurumun Konya İl Özel İdaresi olduğunu vurguladı.
     KOP Başkanlığının idaresinde, bin 200 köy olduğunu, bu köylerin 466sının dağlık alanda bulunduğunu anlatan Babaoğlu, Bu köylere su ulaştırıp organik tarıma geçmelerini sağlayacağız. İdare olarak Konyanın yaklaşık yüzde 32lik kısmını organik tarıma geçirmeye çalışıyoruz. 5 yıl sonunda bunu inşallah hep birlikte başaracağız diye konuştu.
     Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı Tarımsal Üretim (TÜGEM) Genel Müdürü Ali Karaca, tüketicilerin ürün alırken ürünün üzerinde organik olup olmadığına dair logosunun olmasına dikkat etmeleri uyarısında bulundu.
    
     Muhabir: Basir Gülüm
     Yayıncı: Metin Bolat
<< Önceki Haber Organik Üretiyorum Organik Tüketiyorum paneli Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER