Orman Haftası etkinlikleri

Orman Haftası etkinlikleri


KASTAMONU (A.A) - Kastamonu Üniversitesinde (KÜ) Orman Haftası etkinlikleri kapsamında Ağaç Bayramı düzenlendi.
     Kastamonu Vali Yardımcısı Alper Tanrısever, KÜ Merkezi Kafeteryada düzenlenen programda yaptığı konuşmada, bugünün sadece orman teşkilatının değil, 7den 70e ağacın korunması ve ormanın gelişmesi için faaliyet gösteren herkesin günü olduğunu söyledi.
     Kastamonunun yüzde 65inin orman olduğunu ifade eden Tanrısever, Her yeri gezdiğimiz zaman, orman teşkilatı dışındaki herkesin, ağaçları korumaya yönelik olağanüstü faaliyetler gösterdiklerini görüyoruz dedi.
     KÜ Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın da Orman Haftası etkinlikleriyle insanların sahip oldukları değerlerin daha iyi farkına vardıklarını aktararak, Türkiyede ormanların arttığını iki gündür düzenlenen programlardan öğreniyoruz. Bu bizim için çok güzel bir şey diye konuştu.
     Hafta dolayısıyla düzenlenen şiir, kompozisyon ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere hediyelerin takdim edildiği program, halk oyunları gösterisiyle son buldu.
     Programa, Belediye Başkan Vekili Bahri Yavuz, Orman Bölge Müdürü Ali Şahin, üniversite öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.
    
     Muhabir: Esra Karamuk
     Yayıncı: Sinan Özmüş
<< Önceki Haber Orman Haftası etkinlikleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER