Ortadoğu Barışı ve Kürt Sorununda Çözüm

Ortadoğu Barışı ve Kürt Sorununda Çözüm Tartışmaları paneli -BDP Diyarbakır Milletvekili Ayna: Bugün silahları bırakabilmelerinin koşulu, silah alma gerekçelerini ortadan kaldırmak olmalıdır


ŞANLIURFA (A.A) - BDP Diyarbakır Milletvekili Emine Ayna, Bugün silahları bırakabilmelerinin koşulu, silah alma gerekçelerini ortadan kaldırmak olmalıdır dedi.
     Ayna, partisinin Şanlıurfa il teşkilatınca Şehitlik Çamlık Düğün Salonunda düzenlenen, Ortadoğu Barışı ve Kürt Sorununda Çözüm Tartışmaları konulu panele konuşmacı olarak katıldı.
     Konuşmasında, Kürt sorununun çözümüne değinen Ayna, şunları kaydetti:
     Çözüm olduğuna ya da çözüm iradesi olduğuna inanmamız için şunun ön kabulünü görmüş olmamız lazım. Türkiyede geçmişten bugüne yaşanan Kürt halkının inkarı ve Kürt halkına uygulanan şiddet nedeniyle Kürtler silah almıştır. Bu, bir ön kabuldür. Bu ön kabul yok. Bugün silahları bırakabilmelerinin koşulu, silah alma gerekçelerini ortadan kaldırmak olmalıdır. Nedir bu- Kürt kimliğinin anayasal, ulusal ve siyasal kimliğinin anayasal güvenceye alınmasıdır.
     Gazeteci Nuray Mert de Kürt sorununun çözümü konusunda 2005den bugüne kadar geçen süreci değerlendirerek, bazı dönemlerde konunun hafife alındığını kaydetti.
     İlahiyatçı yazar İhsan Eliaçık ise Ortadoğuda ve Suriyede yaşanan olayları değerlendirerek, Dini aydınlanma olmadan diğer alanlarda bir ilerleme kaydetmek, reformlar ve değişiklikler meydana getirmek yüzeysel kalacaktır diye konuştu.
    
     Muhabir: Eşber Ayaydın / Veli Gürgah
     Yayıncı: Murat Taydaş
<< Önceki Haber Ortadoğu Barışı ve Kürt Sorununda Çözüm Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER