Orucu ballı suyla açın önerisi

Orucu ballı suyla açın önerisi -Beslenme Uzmanı Altın: Oruç açarken içilen suyun içine bal eklemek, kan şekerinin düzenlenmesine yardımcı olur


İZMİR (A.A) - Beslenme Uzmanı Gülşen Altın, oruç açarken içilen suyun içine eklenecek bir tatlı kaşığı balın, kişinin kan şekerinin düzenlenmesine yardımcı olacağını söyledi.
     Altın, düzenlediği basın toplantısında, ramazan ayında sahur ile iftar arasında geçen süre uzun olduğu için mutlaka sahura kalkılması gerektiğini belirtti.
     Sahurda tüketilecek gıdaların kişiyi gün boyu tok tutabilecek özellikte olması gerektiğine işaret eden Altın, Sahurda kepekli hamurla hazırlanmış börek tavsiye ediyoruz. Yufka beyaz undan yapıldığı için çok kısa sürede tekrar açlık ortaya çıkacaktır. Oruç tutacak kişiler, 1 yemek kaşığı kepek eklenmiş unla yapılacak böreği rahatlıkla tüketebilirler. Böreğin sebze ve kıymalı olması lif açısından önemli dedi.
     Sahur beslenmesinde tokluk süresini uzattığı için yumurtanın da önemli yeri olduğunu kaydeden Altın, şöyle konuştu:
     Bir bardak süt mutlaka tüketilmeli. Çavdar ekmeği kullanılabilir. Peynir, domates ve salatalık tüketilmeli. İftarda ise oruç açarken içilen suyun içine bir tatlı kaşığı bal konulması, kişinin kan şekerinin düzenlenmesine yardımcı olur. Salata her zaman öneriyoruz. Sebze yemeği, yoğurt ve kuru baklagiller ramazanda mutlaka tüketilmelidir. Kırmızı eti, uzun süreli açlığın ardından hazmetmek zor olabilir. Proteini çok yüksek bir gıda olan, içinde bol miktarda lif bulunan, tokluk süresini uzatan Maş fasulyesi mutlaka tüketilmeli. Anadoluda sıkça tüketilen ancak bizde çok fazla bilinmeyen bir gıda. Ramazan ayında uzun süre açlıktan sonra sindirim sistemi problemleri yaşanabiliyor. Bunun önüne geçmek için Bamya tohumunu öneriyoruz. Kalorisi yok, sahur sonrası tüketildiğinde, ertesi gün son derece rahat güne devam etme imkanı sunuyor.
     Altın, Ramazan boyunca su tüketimine önem verilmesi gerektiğini belirterek, su ihtiyacının da çay ve sulu gıdalarla giderilmek yerine doğrudan su tüketimiyle yapılması gerektiğini sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Zeynep Hoşgörür
     Yayıncı: UFuK Kırabalı
<< Önceki Haber Orucu ballı suyla açın önerisi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER