Saadet Partisi Diyarbakır İl Başkanı Bozan:

Saadet Partisi Diyarbakır İl Başkanı Bozan: Yabancılara toprak satışı ileride Türkiye için sıkıntı yaratacak


DİYARBAKIR (A.A) - Saadet Partisi Diyarbakır İl Başkanı ve partinin Genel İdare Kurulu Üyesi Fesih Bozan yabancılara toprak satışı ile ilgili çıkartılan kanuna tepki gösterdi.
     Partisinin il binasında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Bozan, 6302 Sayılı Kanunda yapılan değişiklikle yabancılara getirilen toprak satışı sınırlamasının 25 dönümden 300 dönüme çıkarıldığını hatırlattı.
     Toprağın bir devletin egemenlik ve bağımsızlığının sembolü olduğuna işaret eden Fesih Bozan, Uluslararası hukukta ise özel mülkiyet kutsaldır ve evrensel kanunlarla koruma altına alınmıştır. Bu nedenle yabancılara satılacak her toprak parçası özel mülkiyet alanına girecek ve uyruğu olduğu ülkenin Türkiyeye müdahale hakkını ortaya çıkaracaktır. Bu durum önümüzdeki süreçte Türkiyenin kendi toprakları üzerindeki egemenlik hakkını etkileyecek bir tehdit olarak kendini gösterecektir ifadelerini kullandı.
     Bozan, gelişmiş ülkelerin yabancılara toprak satışına ciddi sınırlama ve yasaklama getirdiğini de kaydetti.
     Ekonomik krizle boğuşan Yunanistanın bile tarım arazilerini satmadığını, sadece kullanma hakkı verdiğine değinen Bozan bu durumun ABD, Avrupa Birliği ülkeleri, İngiltere ve İsrail gibi pek çok ülkede de böyle olduğunu dile getirdi.
     Başta İsrail olmak üzere birçok ülkenin çeşitli yöntemlerle Türkiyeden toprak almaya çalıştığını ileri süren Bozan, sözlerini şöyle tamamladı:
     İsrail devleti de benzer şekilde kurulmuş, ilk başta ciddiye alınmayan toprak satışlarıyla başlamıştır. İttihat ve Terakki Partisinin İsraile Filistinde toprak satışını onaylayan kanunu çıkarması sonuçları günümüze kadar devam eden ve bütün İslam coğrafyasını etkileyen büyük sıkıntıların başlangıcı olmuştur.
    
     Muhabir: Şaban Yılmaz
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber Saadet Partisi Diyarbakır İl Başkanı Bozan: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER