Özgürlük İçin 10 Milyon İmza kampanyası

Özgürlük İçin 10 Milyon İmza kampanyası -Memur-Sen Genel Başkan Vekili Kaya: -10 milyon imzada, bu ülkenin sağcısının, solcusunun, liberalinin, muhafazakarının ve 75 milyonun ortak iradesi, ortak tepkisi var -Bu semboli


KAYSERİ (A.A) - Memur-Sen Genel Başkan Vekili ve Tarım-Orman ve Çevre Çalışanları Birliği Sendikası (TOÇ BİR-SEN) Genel Başkanı Günay Kaya, kamuda kılık kıyafet özgürlüğü talebiyle başlattıkları Özgürlük İçin 10 Milyon İmza kampanyasına ilişkin, 10 milyon imzada bu ülkenin sağcısının, solcusunun, liberalinin, muhafazakarının ve 75 milyonun ortak iradesi, ortak tepkisi var dedi.
     Memur-Sen Kayseri Şubesinin bir restoranda düzenlediği divan toplantısında konuşan Kaya, 14 Ocakta başlattıkları kamuda kılık kıyafet özgürlüğüne yönelik kampanyada 10 milyon imzayı aştıklarını söyledi.
     Kaya, Memur-Senin bugüne kadar ülkedeki pek çok konuya öncülük ettiğini belirterek, Sendika olarak neye öncülük ettiysek asla yalnız kalmadık. Çalışanlar ve milletimiz bize güvendi, bizler de bu güvene layık olmaya çalışıyoruz. En son 10 milyon imza kampanyası için 81 ilde, ilçe ve köylerde çalışma başlattık diye konuştu.
     İmza kampanyasına tüm kesimlerden destek geldiğine dikkati çeken Kaya, şöyle devam etti:
     Teşkilat mensuplarımız kampanya için ilçelerimize, köylerimize ve ülkenin her karış toprağına ulaştı. Köylü Mehmet amcadan, Ayşe teyzeden, esnaf Ahmet amcaya kadar herkes katkı verdi. Çok teşekkür ediyoruz. Bu kampanya büyük bir fedakarlıkla yürütüldü. Liberal yaşayan, sosyal demokrat değerler taşıyan insanlarımız bu kampanyaya yüzde 90 iştirak ettiler. 10 milyon imzada bu ülkenin sağcısının, solcusunun, liberalinin, muhafazakarının ve 75 milyonun ortak iradesi, ortak tepkisi var. Bunu görmek lazım. Bu sembolik rakamı milletin talebi patlattı, imza sayısı 10 milyonu geçti.
     Millet artık bu sorunu yaşamak istemiyor. Milletin evlatlarının boynunun büyük kalmasına millet razı değil. Kampanyanın ortaya koyduğu gerçek budur.
     Kaya, 81 il teşkilatındaki imzaların Ankarada toplanacağını ve gereğinin yapılması için Başbakanlığa iletileceğini sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Esma Aygün / Orhan Canbulatel
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Özgürlük İçin 10 Milyon İmza kampanyası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER