Özgürlük İçin 10 Milyon İmza Kampanyası

Özgürlük İçin 10 Milyon İmza Kampanyası -Memur-Sen Afyonkarahisar İl Temsilciliği, kamuda kıyafet serbestliğinin tanınması amacıyla imza kampanyası başlattı -Memur-Sen Afyonkarahisar İl Temsilcisi Çelik: Okula ve derse özgürlük


AFYONKARAHİSAR (A.A) - Memur-Sen Afyonkarahisar İl Temsilciliği tarafından kamuda kıyafet serbestliğinin tanınması amacıyla Özgürlük İçin 10 Milyon İmza Kampanyası başlatıldı.
     Merkez PTT önünde kurulan stantta başlatılan imza kampanyasına Memur-Sen üyeleriyle birlikte vatandaşlar da katıldı.
     Memur-Sen Afyonkarahisar İl Temsilcisi Abdullah Çelik, yaptığı basın açıklamasında Memur-Sen Konfederasyonu olarak kuruldukları günden bugüne kadar temel hak ve özgürlükleri savunarak, haksızlığa uğrayanların yanında olduklarını söyledi.
     Temel hak ve özgürlüklerin tam anlamıyla sağlanması, din ve vicdan hürriyetinin en geniş şekilde yaşanabilmesi için bir çok eylem ve etkinlik gerçekleştirdiklerini bildiren Çelik, Savunduğumuz değer ve ilkelere yönelik dayatmaların da her zaman karşısında durduk. Bu kararlığımızın yansıması olarak 30 Kasım 2012de Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) önünde kamu görevlilerinin kılık kıyafet özgürlüğünü elde etmeleri kapsamında başörtüsüne özgürlük eylemi gerçekleştirdik dedi.
     Gerçekleştirdikleri çalışmalara milleti de dahil etmek için Özgürlük İçin 10 Milyon İmza Kampanyasını başlattıklarını dile getiren Çelik, şunları kaydetti:
     Kampanya sonunda toplanacak imzaları başbakanlığa sunacağız. Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan personelin kılık ve kıyafetine dair yönetmelikle kadın çalışanların ayakkabısının şekline, saçını tarama şekli ve modeline, tırnak kesimine, gömleğinin kol ve yaka şekline, etek boyuna, pantolonun şekline ve başını örtüp örtmeyeceğine kadar düzenleme yapma yetkisini kendisinde bulan zihniyetin bakiyesi halen devam ediyor. Aynı yönetmelikte erkek çalışanların ayakkabısından, çizmesine, topuğuna, bıyığına, favorinin bitiş noktasına, kravat ve giyilecek süvetere kadar müdahale ediliyor. Okullardaki kılık kıyafet özgürlüğü takdire ettiğimiz ve desteklediğimiz bir uygulamadır. Ancak, derse ve okula tanınmış bir ayrıcalık ve özgürlüktür. Öğrencilerin ve öğretmenlerin tamamına tanınmış bir hak değildir. Okula ve derse özgürlük tanıyan anlayış, bireyi görmezden gelmemeli özgürlüğün herkese tanınması beklentisine karşılık vermelidir.
     Çelik, 30 gün boyunca toplanan imzaları başbakanlığa sunduktan sonra konuyla ilgili destekler için başta Cumhurbaşkanlığı olmak üzere TBMM ve siyasi partileri de ziyaret edeceklerini sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Mustafa Güngör
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Özgürlük İçin 10 Milyon İmza Kampanyası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER