Özgürlük İçin 10 Milyon İmza Kampanyası

Özgürlük İçin 10 Milyon İmza Kampanyası -Memur-Sen tarafından kamuda kılık - kıyafet serbestisi tanınması amacıyla başlatılan imza kampanyası kapsamında Mudurnuda stant açıldı


BOLU (A.A) - Memur-Sen tarafından, kamuda kılık - kıyafet serbestisi tanınması amacıyla başlatılan imza kampanyası kapsamında, Mudurnuda stant açıldı.
     Memur-Sen Mudurnu temsilciliği tarafından, Mudurnu Halk Pazarında kurulan stantta imza alınmaya başlandı.
     burada konuşan Memur-Sen Mudurnu Temsilcisi Ali Osman Kuru, kamu görevlilerinin inançlarının gereğini yapmasını engelleyen hükümlerin bulunduğu anayasanın, uluslararası sözleşmelere, demokrasi kültürüne ve insan onuruna aykırı hükümler içerdiğini dile getirdi.
     Kuru, Söz konusu yönetmeliğin özellikle 5. maddesinde yer verilen sınırlamaların kaldırılması ve başta kadın kamu görevlilerinin inançlarının gereği olan başörtüsüyle görev yapmalarını mümkün kılacak şekilde düşünce ve kanaat hürriyeti ile din ve vicdan özgürlüğünü gerçek anlamıyla kullanabilmesi çerçevesinde anılan yönetmelikte gerekli değişikliklerin yapılmasını özgür ve bağımsız irademle arz ve talep ederim ifadelerini kullandı.
    
     Muhabir: İlhami Çetin / Emin Gürbüz
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Özgürlük İçin 10 Milyon İmza Kampanyası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER