Perthes hastası çocuğa evde eğitim

Perthes hastası çocuğa evde eğitim -Şaphanede evde eğitim imkanı sağlanan 10 yaşındaki çocuk, evinde Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavına katıldı


KÜTAHYA (A.A) - Şaphane ilçesinde yaşayan ve Perthes hastalığı yüzünden yatağa bağımlı olduğundan okula gidemediği için evde eğitim imkanı sağlanan 10 yaşındaki çocuk, evinde Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavına (PYBS) katıldı.
     Şaphanede yaşayan Ufuk Yiğite (10), Şaphane İlköğretim Okulu 4üncü sınıfında öğrenim görürken doktorlar tarafından geçen yıl Perthes hastalığı teşhisi konuldu. Doktorlar, Yiğitin bir yıl süresince fazla hareket etmeden yatakta kalması gerektiğini söyledi.
     Bunun üzerine, Şaphane Milli Eğitim Müdürlüğü ve Simav Rehberlik Araştırma Merkezinin (RAM) girişimleriyle Yiğite öğretmenler tahsis edildi. Öğretmenler tarafından evde derslerine çalıştırılan Yiğit, 4üncü sınıfı başarıyla tamamlayıp geçen hafta sonu gerçekleştirilen PYBSye evinde, öğretmenler gözetiminde girdi.
     Yiğit, AA muhabirine, sınavının iyi geçtiğini ve öğretmen olmayı hedeflediğini söyledi.
     Şaphane Milli Eğitim Müdürü Salim Karaboğa da evde eğitim uygulamasını engelli ya da ağır hasta çocukların derslerinden geri kalmaması için başlattıklarını dile getirerek, Yiğitin bunu başaran iyi bir örnek öğrenci olduğunu anlattı.
     Simav RAM Müdürü Yakup Aksoy ise uyguladıkları testlerde Yiğitin zeki olduğunu belirlediklerini ifade ederek, bundan dolayı evde verilen eğitimi başarıyla tamamladığını anlattı.
    
     -Perthes hastalığı-
    
     Çeşitli kaynaklarda yer verilen bilgilere göre, Perthes hastalığı, üst kalça eklemi başının büyüme kıkırdağının olduğu bölgede, iltihaba bağlı olmayan bir kemik dokusu hasarı olarak tanımlanıyor.
     Hastalığın sebebinin, büyüme kıkırdağı ve üst kalça eklemi başındaki damarların beslenmesindeki bir aksaklık olduğu düşünülüyor.
     Bu hastalık, iskeletinin olgunlaşması geciken çocuklarda görülüyor.
    
     Muhabir: Zekeriya Türkel / Sedat Gök
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Perthes hastası çocuğa evde eğitim Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER