Peygamber Efendimize Mektup yarışmasında birinci olmuş

Peygamber Efendimize Mektup yarışmasında birinci olmuş -Sakaryada, karting sırasında meydana gelen kazada ölen Tuğba Erdoğan, 9 yıl önce katıldığı Peygamber Efendimize Mektup yarışmasında birinci seçilmişti -Baba Süleyman Erdo


KÜTAHYA (A.A) - Oktay Özden - Sakaryada, 7 Şubatta karting aracıyla yarışırken ölen kızı Tuğba Erdoğanın, 9 yıl önce katıldığı Peygamber Efendimize Mektup yarışmasında birinci seçildiği görüntüleri ilk kez izleyen baba Süleyman Erdoğan, gözyaşlarına hakim olamadı.
     Erdoğan, kızının ihmal sonucu öldüğünü savunarak, bundan sonra bu tür ihmaller yaşanmaması için eğlence merkezlerinin daha iyi denetlenmesini istedi.
     Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü 4üncü sınıf öğrencisi kızını, karting aracıyla yarışırken geçirdiği kazada kaybeden ve Kütahyanın Gediz ilçesinde yaşayan Erdoğan, AA muhabirine, olayla ilgili hukuki sürecin devam ettiğini söyledi.
     Avukatının olay yerinde inceleme yaptığını ve bilirkişi raporunu beklediklerini dile getiren Erdoğan, kızının ölümünde, pistin işletmeciliğini yapan kişilerin ihmali olduğunu öne sürdü.
     Erdoğan, eğlence merkezleri açılmadan ve faaliyet gösterirken sıkı denetimler yapılması gerektiğine dikkati çekerek, şöyle devam etti:
     Bir insanın ölümüne sebebiyet verecekse böyle eğlence merkezleri açılmasın. Tuğbanın bindiği aracın arkasında korkuluk gibi bir şey yok. Kask verilmesi gerekiyormuş. Fularla binilmesi yasakmış. Görevlinin ikaz etmesi gerekiyor. Bunların hiçbiri yerine getirilmemiş. Şalı, araca dolandı diyorlar. Şal dolanıncaya kadar onun arkasındaki korkuluğun onu almaması gerekiyordu. Türk adalet sisteminin bu yönde araştırma yapmasını istiyorum. Türk hukukuna sonuna kadar güveniyorum. Avrupa Birliğine (AB) aday olan Türkiyede, bu olayın yaşanması garip. Bundan sonra bu tür eğlence merkezlerinde sıkı denetimler yapılsın. Başka Tuğbalar ölmesin, başka anneler ve babalar yanmasın.
    
     -Babasıyla son kez olay günü sabah telefonda görüşmüş-
    
     Kızının, insanlarla iyi ilişkiler kuran sosyal bir kişi olduğunu dile getiren Erdoğan, büyük idealleri olduğunu anlattı.
     Onunla son telefon görüşmesini, olay günü sabah yaptığı bilgisini veren Erdoğan, Gelecek ay nişan, yazın da düğün yapmayı planlıyorduk. Nasip olmadı. Allahtan geldik, Allaha gidiyoruz. Allah verir, Allah alır. Türkiyenin başı sağ olsun. Sabretmemiz gerekiyor dedi.
     Erdoğan, kızının ölümüyle ilgili bazı internet sitelerinde yer verilen kötü görüntülerin kaldırılmasını isteyerek, taziyelerini iletip acılarını paylaşan herkese teşekkür etti.
     Kızının, 2004 yılında, lise öğrencisiyken Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla Gedizde düzenlenen Peygamber Efendimize Mektup yarışmasında birinci seçilen mektubunu okuduğu sırada çekilen görüntülerini ilk kez izleyen Erdoğan, gözyaşlarına hakim olamadı. Erdoğan, Mektupta aynen hayatını yazmıştı diye konuştu.
     Tuğba Erdoğanın mezun olduğu Gediz Mustafa Necib Alayeli Anadolu Lisesinin eski müdürlerinden Hüseyin Alkan da onun, okuldaki özel öğrencilerden biri olduğunu belirterek, Sanıyorum ki, Tuğbaya en çok ağlayan da ağaçlardır, doğadır. O sevgiyi nasıl oluşturdu- Muhtemel ki, sevgili Peygamberimizi çok seviyordu. O sevgiyi de oradan aldı. Dualarımız onunla, mekanı Cennet olsun ifadelerini kullandı.
     Lise arkadaşı İhsan Akçapınar ise Tuğba Erdoğanı genç yaşta kaybetmenin üzüntüsünü yaşadıklarını kaydetti.
    
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Peygamber Efendimize Mektup yarışmasında birinci olmuş Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER