Piri Reis Vadisi Projesi için start

Piri Reis Vadisi Projesi için start verildi -TOKİ, vadide yapılacak konutlar için talep kabul etmeye başladı


KARAMAN (A.A) - TOKİ ve Karaman Belediyesi işbirliği ile yapılacak olan ve 367 milyon liraya mal olacak Piri Reis Vadisi Projesi için start verilirken vadide yapılacak konutlar için talep kabulüne başlandı.
     Proje, AK Parti Karaman Milletvekili Lütfi Elvan ve Karaman Belediye Başkanı Kamil Uğurlu tarafından, Kale Ongun Tesislerinde düzenlenen basın toplantısı ile tanıtıldı.
     Milletvekili Elvan, bu projenin büyük bir proje olmasının yanında Karamana değer kazandıracağını vurgulayarak, Doğu Kışla vadisi olarak bilinen bu yer, proje bittiğinde Karamanın merkezi olacak. Kent merkezi şu anda sıkışmış vaziyette. Merkezde eski yapılaşmadan dolayı yeni uygulamalar yapılamıyor. Proje alanında hiç yapılaşma yok. Burada ne yaparsan yeni imar planına göre yapılacak. Yeşil alanlar, sosyal donatılar, spor alanları gibi şeyler düşünülmüş durumda. Şimdiden hayırlı olsun dedi.
     Belediye Başkanı Kamil Uğurlu ise bu projenin Karaman tarihindeki en büyük yatırım, anlayışı büyüklüğü ve getirdiği yenilikler bakımından, kırsal bir alanın ortasında nefes alan bir vaha olacağını belirtti.
     Eski adıyla Doğu Kışla Vadisi olarak bilinen alanın Ankaradaki Dikmen Vadisine benzer bir plan içinde projelendirildiğini ifade eden Uğurlu, şunları kaydetti:
     Yeşil bir örtünün içine dağıtılmış nitelikli evlerden başka, alış veriş merkezleri, kongre mekanları, havuzlar mağazalar, piknik alanları, yürüyüş yolları ve oturma sekileri bulunuyor. Evler çeşitli büyüklükte ve sayıda planlandı. Sıra evler, teras evler, rezidans denilen yüksek nitelikli evler bulunacak. 500 metre karelik mağazalardan 30 metre karelik butik dükkana kadar hizmet mekanları projelendirildi. TOKİ, talep kabullerine şimdi başladı. Talep kabulünden sonra hemen inşaatlar başlayacak. Bunun için şu anda Aktekke Meydanında, Kuğulu Parkta ve Belediye Binasında açılan tanıtım yerlerinde proje vatandaşlara tanıtılıyor ve talepler kabul ediliyor.
     Basın toplantısının sonunda, Aktekke Meydanında düzenlenen tanıtım ve talep kabul mekanının açılışı yapıldı.
    
     Muhabir: Mehmet Çetin
     Yayıncı: Murat Aslan
<< Önceki Haber Piri Reis Vadisi Projesi için start Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER