Premiere Brasil 2013 fuarı

Premiere Brasil 2013 fuarı -UTİB, Brezilya pazarına Türk kumaş sektörünün tanıtımını yaptı


BURSA (A.A) - Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliğinin (UTİB), Brezilyanın Sao Paulo kentinde düzenlenen Premiere Brasil 2013 fuarına 10 Türk firmasıyla ikinci kez milli katılım gerçekleştirdiği bildirildi.
     UTİBden yapılan yazılı açıklamaya göre, kumaş ve aksesuarları alanında 22-23 Ocak tarihlerinde düzenlenen ve bu yıl ikinci kez milli katılım gerçekleştirilen fuarda UTİB, Brezilyalıların karşısına Turkish Fashion Fabrics konseptiyle çıktı.
     Dünyanın en prestijli fuarlarından biri olma özelliğini taşıyan Premiere Brasilde baskılı kumaşlar başta olmak üzere Türk kumaşları fuarın yıldızı oldu ve UTİB Brezilya pazarına Türk kumaş sektörünün tanıtımını yaptı. Firmaların fuar esnasında yapılan görüşmelerden oldukça memnun olduğu ifade edilen açıklamada, fuarın sadece Brezilyadan değil Güney, Orta hatta Kuzey Amerikadan birçok önemli firmanın satın alma yetkililerini buluşturduğu belirtildi.
     Fuarın gerek Türk firmaları gerekse Türk kumaş sektörünün tanıtımı açısından olumlu şekilde sonuçlandığı vurgulanan açıklamada, genel olarak birlikler tarafından düzenlenen fuar katılım organizasyonlarının katılımcılara özel teşebbüslere kıyasla çok daha fazla katkı yaptığı ifade edildi.
     Öte yandan, T.C Sao Paulo Başkonsolosu Mehmet Özgün Arman ve T.C Sao Paulo Ticaret Ataşesi Ramazan Kısanın fuarı ziyaret ettiğini belirten UTİB yetkilileri, Güney Amerikanın kumaş pazarı için önemli bir pazar olduğunu, bundan sonraki yıllarda da milli katılım yapılmasının uygun olacağını bildirdi.
    
     Muhabir: Cem Şan / Haluk Yüksel
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber Premiere Brasil 2013 fuarı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER