Preveze Deniz Zaferi Kupası Yelken Yarışları

Preveze Deniz Zaferi Kupası Yelken Yarışları -Gölcükte düzenlenen yarışların ilk etabı, 3 ayrı kategoride 51 sporcunun katılımıyla başladı (Fotoğraflı - Görüntülü)


KOCAELİ (A.A) - Kocaelinin Gölcük ilçesinde düzenlenen Preveze Deniz Zaferi Kupası Yelken Yarışlarının ilk etabı, 3 ayrı kategoride 51 sporcunun katılımıyla başladı.
     Gölcük Belediyesi ve Gölcük Yelken Kulübü işbirliğiyle gerçekleştirilen yarışlar, optimist, laser ve pirat kategorilerindeki ilk etabı, 51 sporcuyla Kavaklı Marina Sahilinde start aldı.
     Yarışların birinci etabında, laser kategorisinde Mert Köse, optimist kategorisinde Ömer Işık, pirat kategorisinde de Lütfü Ceylan ve Kenan Acar birinciliği elde etti.
     Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Preveze Deniz Zaferinin Türkiye açısından öneminin tartışılamayacağını belirterek, bu zaferin sonucunda ülkenin bu anlamda geliştiğini hatırlattı.
     Preveze Deniz Zaferi anısına her yıl düzenlenen yarışları bu yıl Gölcük Belediyesi ve Gölcük Yelken Kulübü olarak organize ettiklerini anlatan Ellibeş, bugüne kadar deniz sporları açısından Marmara Denizi ve İzmit Körfezinden yeterince faydalanılamamasının büyük bir eksiklik olduğunu kaydetti.
     Gölcük Yelken Kulübü Başkanı Muzaffer Aktaş da her yıl yapılan yarışlara bu sene ev sahipliği yaptıklarını vurgulayarak, yarışlara Kocaelide bulunan tüm yelken kulüpleri ile Yalovadan bir kulübün katıldığını söyledi.
     Aktaş, 2 gün süren yarışlar sonunda şampiyon olan sporculara madalyalarını vereceklerini anlatarak, ileride kulüp bünyesindeki sporcu çocukların Körfez, Türkiye ve Avrupa çapında madalyalar alacaklarına inandıklarını ifade etti.
     Preveze Deniz Zaferi Kupası Yelken Yarışları, yarın tüm kategorilerde yapılacak ikinci etap yarışlarının ardından sona erecek.
    
     Muhabir: Şahin Oktay-Yunus Emre Günaydın
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Preveze Deniz Zaferi Kupası Yelken Yarışları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER