Ruhun Dansı gösterisi ilk kez sahnelendi

Ruhun Dansı gösterisi ilk kez sahnelendi -AKSAM Türk Tasavvuf ve Gösteri Sanatları Topluluğunun, İslam coğrafyasında süregelmiş tarikatların ayin ve zikirlerini ana tema olarak aldığı, Allahın birliği fikrini, farklı yorumlar e


AFYONKARAHİSAR (A.A) - Alimoğlu Kültür Sanat Araştırma Merkezi (AKSAM) Türk Tasavvuf ve Gösteri Sanatları Topluluğunun, İslam coğrafyasında süregelmiş tarikatların ayin ve zikirlerini ana tema olarak aldığı, Allahın birliği fikrini farklı yorumlar eşliğinde sergilediği belirtilen Ruhun Dansı gösterisi ilk kez sahnelendi. Topluluğun ilk gösterisi izleyenler tarafından ayakta alkışlandı.
     AKSAM Türk Tasavvuf ve Gösteri Sanatları Topluluğunun Ruhun Dansı adlı gösterisi, Afyon Kocatepe Üniversitesi Atatürk Kongre Merkezinde izleyiciyle buluştu.
     Sazende, hanende, naathanlar, kasidehanlar, zakirler ve dansçılardan oluşan 70 kişilik grup, İslam tasavvufunu özümseyenlerin ayin, tören ve ritüellerinden oluşan kurgusal bir seçki, müzikal ve kareografik bir ahenk bütünlüğü olarak adlandırılan Ruhun Dansı adlı gösteriyi ilk kez sergiledi.
     Gösterilerinde, İslam coğrafyasında süregelmiş tarikatların ayin ve zikirlerini ana tema olarak alan topluluk, Allahın birliği fikrini, farklı yorumlar eşliğinde sundu.
     Gösteriyi, Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Belediye Başkanı Burhanettin Çobanın yanı sıra il protokolü ve davetliler izledi.
     Gösterilerin sonunda açıklama yapan Vali Balkanlıoğlu, gösterinin oldukça güzel olduğunu belirterek, şöyle konuştu:
     Buradaki gösteri, uzun bir çalışmanın mahsulü. Tamamen şov amaçlı. Ancak kültürümüzü de yansıtması açısından güzel vakit geçirdik. Bizim zenginliğimiz bunlar, nasıl ki halk oyunları, halk müziğimiz varsa bir de tasavvufi akımlar, düşünceler ve onların ritüelleri var. Emeği geçenlere teşekkür ederim.
     Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ise gıda, termal ve mermeri ile marka olan Afyonkarahisarın, aynı zamanda bir kültür-sanat şehri haline geldiğini belirterek, gösteriyi düzenleyenlere teşekkür etti.
     AKSAMın kurucusu işadamı İbrahim Alimoğlu ise topluluğun Genel Sanat Yönetmeni Burhan Kulun çok emeğinin olduğunu belirterek, Olağanüstü güzel bir gösteri oldu. Çok memnun oldum, verdiğimiz emeklere değdi diye konuştu.
    
     Muhabir: Ali Kemal Akan - Mustafa Güngör
     Yayıncı: Erdem Gültekin
<< Önceki Haber Ruhun Dansı gösterisi ilk kez sahnelendi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER