Sağlığı Geliştiren Okullar projesi

Sağlığı Geliştiren Okullar projesi İskenderunda başladı


HATAY (A.A) - Türk Diş Hekimleri Birliği (TDB) tarafından gerçekleştirilen Sağlığı Geliştiren Okullar projesi İskenderunda başladı.
     Türkiyenin farklı ilerinden gelen diş hekimleri, Yunus Emre İlköğretim Okulunda, öğrencilere ağız diş sağlığını korumanın yollarını anlatıp, öğrencileri ağız ve diş muayenesinden geçirdi.
     TDB Toplum Ağız Diş Sağlığı Komisyon Başkanı Ali Gürlek, okulda yaptığı konuşmada, her öğrenciye diş macunu ve fırçası hediye ederek ağız ve diş sağlığına dikkat çekmek istediklerini belirtti.
     Öğrencilerde diş çürüklerini azaltmaya çalıştıklarını belirten Gürlek, şunları kaydetti:
     Birliğimizin öncülüğünde ilköğretim öğrencilerinde, ağız diş sağlığı düzeyinin yükseltilmesini amaçlayan bu programla, diş çürüklerini azaltarak, ağız diş sağlığının korunması ve geliştirilmesini amaçlıyoruz. Ayrıca diş fırçalama alışkanlığının da yüzdelerini olabildiğince yükseltmek istiyoruz. Proje kapsamında Türkiyedeki 11 ille beraber İskenderun pilot bölge seçildi. Bu etkinliğimiz 4 yıl boyunca sürecek. Diş hekimi arkadaşlarım 4 yıl sürecek bu çalışmada hiçbir ücret almadan görev alacak.
     Gürlek, hekimlerin diş çürüklerini önleyici etmenler hakkında öğrencileri bilgilendireceğini ve yapılacak bu çalışmaların kayıt altına alınarak sürekli takip edileceğini söyledi.
    
     Muhabir: Ömer Soylu / Abdulgafur Kılıç / Volkan Kaşık
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Sağlığı Geliştiren Okullar projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER