Sakin Kent sakin bayram geçirmek isteyenleri

Sakin Kent sakin bayram geçirmek isteyenleri bekliyor -Cittaslow Birliği Genel Sekreterliği tarafından Sakin Kent ilan edilen Akyaka beldesi Ramazan Bayramında sakin bir tatil geçirmek isteyenleri bekliyor -Akyaka Belediye Baş


MUĞLA (A.A) - Utku Uçrak - Uluslararası Yavaş Kentler Birliği (Cittaslow) Genel Sekreterliği tarafından Sakin Kent ilan edilen Ula ilçesine bağlı Akyaka beldesi, Ramazan Bayramında sakin bir tatil geçirmek isteyen ziyaretçileri bekliyor.
     2010da Sakin Kent unvanını alan Akyaka, yeşil ile mavi renklerinin hakim olduğu Gökova Körfezinin çam ormanlarıyla kaplı şirin bir beldesi konumunda. Coğrafi yapının getirdiği avantajla birçok doğa sporunu yapma imkanı sunan beldede, kitesurf, windsurf, seakayak, bisiklet, kaya tırmanışı, yamaç paraşütü, yelken, yürüyüş, rafting ve binicilik gibi sporlar yapılabiliyor.
     Bayramda Akyakayı tercih eden ziyaretçiler mavi bayraklı sahilde güneşlenip, Gökova Körfezinin serin suyunda serinleyerek sakin bir tatil geçirebiliyor.
     Tatilciler Akyakada tekne turuna katılarak Gökova Körfezine dökülen Kadın Azmağı Deresinde su samurundan deniz kaplumbağasına kadar onlarca hayvan türü ile bazıları tropikal iklimlerde yetişen farklı bitki türlerini görebiliyor.
     Görüntüsüyle belde halkının doğal akvaryum olarak nitelendirdiği Kadın Azmağı Deresinde tekneyle gezintiye çıkan tatilciler, deredeki balıkları izleyip verilen yüzme molalarında minerali yüksek 8 derece sıcaklıktaki suda yüzme imkanı buluyor.
    
     -2 bin 200 yatak kapasitesi, yaklaşık 400 kişilik çadır kamp alanı-
    
     Akyaka Belediye Başkanı Ahmet Çalca, AA muhabirine yaptığı açıklamada, beldenin 2010 yılında aldığı Sakin Kent unvanıyla yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı haline geldiğini söyledi.
     Beldede bayram hazırlıkları kapsamında Gökova Körfezine dökülen Kadın Azmağı Deresi kıyısında ve en çok ziyaret edilen Sedir Adası ile Çınar mevkisinde çevrenin temiz tutulması konusunda bir dizi önlem aldıklarını belirten Çalca, Akyakaya gelecek misafirlerimizden piknik alanlarını kullanırken dikkatli olmalarını talep ediyoruz. Beldemizin doğası bugüne kadar en iyi şekilde korundu. Biz de bundan sonrası için en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Herkesin burayı gelecekte çocuklarına bırakacakları bir miras olarak görmesini istiyoruz dedi.
     Akyakanın 2 bin 200 yatak kapasitesi, yaklaşık 400 kişilik çadır kamp alanıyla turizme hizmet verdiğini ifade eden Çalca, Beldede bayram rezervasyonlarıyla birlikte otel ve pansiyonlardaki doluluk oranı yüzde 90lara ulaştı diye konuştu.
     Başkan Çalca, Muğlanın ön bahçesi konumunda olan Akyakanın Aydın ve Denizli gibi yakın illerden günübirlik ziyaretçileri de ağırladığını vurgulayarak, Günübirlik ziyaretçilerimiz beldemizde en çok Akbük, kitesörf alanı ve Azmak kıyısını kullanıyor. Beldemiz sakin bir tatil geçirmek isteyen tatilcilerin ihtiyaçlarını karşılayacak ülkedeki en güzel tatil beldeleri arasında yer alıyor diye konuştu.
     Akyaka bölgesinde 10 yıldır imar uygulaması yapmadıklarını, bu nedenle ziyaretçilerin beldenin mimari yapısına hayran kaldığına değinen Çalca, belediye olarak birinci derecedeki sit alanları ile arkeolojik alanlarının korunması, var olan biyolojik zenginliğin geleceğe taşınması yönünde kendilerine bir yol haritası çizdiklerini vurguladı.
    
     -Sadece çıplak elle yapılan müziğe izin veriliyor-
    
     Ahmet Çalca, Akyakayı doğayla baş başa tatil geçirmek ve doğal ürünlerle beslenmek isteyen tatilcilerin tercih ettiğini anlatarak, şunları söyledi:
     Beldemizde motorlu su sporları yapılmasına karşıyız. Beldemize gelen ziyaretçilerimizin keyifli akşam yemekleri yiyebilecekleri işletmelerde çıplak elle müzik yapılmasına izin veriyoruz. Ancak gürültü çıkaracak ses düzenlemeleri yapan işletmeleri ruhsatlandırmıyoruz. Beldemize doğayla baş başa kalmak, spor yapmak ve iyi tarım ürünlerinin yapıldığı yerlerde doğal beslenmek isteyen tatilcileri bekliyoruz.
    
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Sakin Kent sakin bayram geçirmek isteyenleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER