Şeker Tadında, Şekersiz Hayat Projesi

Şeker Tadında, Şekersiz Hayat Projesi


YOZGAT (A.A) - Sorgun İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan Şeker Tadında, Şekersiz Hayat Projesi bir grup öğrencinin katılımıyla hayata geçirildi.
     Sorgun Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı, yaptığı açıklamada, proje ile öğrencilerin günlük hayatta içeceklere kattıkları şeker miktarını kademeli olarak azaltarak daha sağlıklı yaşam sürmelerini hedeflediklerini söyledi.
     Doğanlı Şehit Şuayip Çalışkan Ortaokulunda uygulamaya koydukları projeyle öğrencilere şekerinin zararlarını anlatacakları ifade eden Yazıcı, şunları kaydetti:
     Uzmanlardan sakaroz, esmer şeker, mısır şurubu, nişasta bazlı sıvı şeker ve bunun gibi bir çok değişik isim altında, yiyeceklerin içine gizlenmiş olan şekerlerin vücudumuza bir çok zararlar verdiğini öğrendik. Uzmanlar şekerin diş çürümesi başta olmak üzere, obezite, diyabet, kalp ve dolaşım hastalıkları ile böbrek taşlarına neden olduğunu belirtiyorlar. Şekerin, bağışıklık sistemini zayıflattığı, vücudun soğuk, sıcak veya mikroplara karşı direncinin azaldığı da bu zararlar arasında sıralanıyor. İşte bu proje ile vücudumuza bu kadar zararı olan bu maddenin tüketiminin azaltılması hedefleniyor. Projede iyi sonuçlar alacağımızdan hiç kuşkum yok.
     Yazıcı, projeyi yarıyıl tatilinin ardından diğer okullarda da uygulamaya koyacaklarını sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Şahin Özmen / Özcan Güney
     Yayıncı: Orhan Canbulatel
<< Önceki Haber Şeker Tadında, Şekersiz Hayat Projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER