Şeker tadında aşk

Şeker tadında aşk -Kastamonuya şeker pancarı çapası için 6 ay önce Konyadan gelen işçi ailenin kızıyla çalıştıkları arazi sahibinin oğlunun aşkı, mutlu sonla bitti -Genç çift, ailelerin de onayı alınınca hem Konyada hem d


KASTAMONU (A.A) - Mehmet Tuğcu - Şeker pancarı çapası için Konyadan gelen işçi ailenin kızıyla Kastamonuda çalıştıkları arazi sahibinin oğlunun aşkı, mutlu sonla bitti.
     Konyanın Doğanhisar ilçesine bağlı Başköyde tarım işiyle geçimini sağlayan Akdeniz ailesi, 6 ay önce şeker pancarı çapalama işinde çalışmak üzere Kastamonunun Taşköprü ilçesine geldi.
     Akdeniz ailesinin yaklaşık 15 gün çalıştığı Taşköprüye bağlı Karapürçek köyünde, işçi ailenin kızı Duygu Akdeniz (18) ile arazi sahibinin oğlu Adem Kurt (25) birbirine gönlünü kaptırdı. İki genç, kısa sürede aşık oldu.
     Aradan geçen sürede birbirlerini iyice tanıyınca evlenme kararı alan gençler, konuyu aileleriyle paylaştı. Ailelerin onay vermesi üzerine, iki genç Konya ve Kastamonuda düzenlenen iki ayrı düğünle hayatlarını birleştirdi.
    
     -Büyükler karara saygı gösterdi-
    
     Baba Sezai Kurt, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çocukların birbirlerini görüp beğendiklerini iletmesi üzerine büyüklerin bu karara saygı duyduğu söyledi.
     Kurt, Üzerimize düşen görevi yapmaya çalıştık diyerek, geçen hafta Konyada bu hafta da Taşköprüde düğün yaptıklarını ve mutlu olduklarını ifade etti.
    
     -Damattan ailelere teşekkür-
    
     Damat Adem Kurt ise eşiyle 6 ay önce köylerine pancar çapasına geldiği zaman tanıştıklarını dile getirerek, ailelerinin de uygun görmesi üzerine evlendiklerini vurguladı.
     Evlendikleri için mutlu olduğunu belirten damat Kurt, Eşimle bundan sonrada tarımla, çiftçilikle uğraşmaya devam edeceğiz. Ailelerimize bizi kırmadıkları için teşekkür ediyorum diye konuştu.
     18 yaşındaki gelin Duygu Akdeniz ise 6 ay önce babamla Taşköprüye çalışmaya geldik. Burada Ademle tanıştık ve birbirimizi sevdik. Konuyu aileme açtım. Onların da uygun görmesi sonucu düğünümüzü yapıyoruz. Ve sevinçliyiz şeklinde konuştu.
     Taşköprü Belediyesi Sosyal Tesislerinde gerçekleşen düğünde her iki alenin de yakınları genç çifti yalnız bırakmadı.
     Taşköprüde bu yıl yaklaşık 14 bin 500 dönüm alana pancar ekildiği ve 70 bin ton pancar hasadı yapıldığı belirtildi. Bu pancarın büyük bölümünün sökümünü ise Konyadan gelen işçi aileler yaptı. Taşköprüde pancar üretimi yapan yaklaşık 2 bin çiftçi bulunuyor.
    
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm
<< Önceki Haber Şeker tadında aşk Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER