Servisler dörtlü final için

Servisler dörtlü final için -Avrupa Şampiyonlar Liginde yarın 6lı play-off turu ilk maçına çıkacak Arkas Spor, Polonyadan Zaksayı elemesi halinde üst üste ikinci kez dörtlü final organizasyonunda mücadele edecek -Arkas


İZMİR (A.A) - Voleybolda, Avrupa Erkekler Şampiyonlar Liginde dörtlü finale kalma yolunda son tura çıkacak Arkas Spor, Polonyadan Zaksayı elediği takdirde üst üste ikinci kez dörtlü finalde mücadele etme hakkını kazanacak.
     GM Capital Erkekler Avrupa Çalenç Kupasını 2009 yılında müzesine götüren mavi-beyazlı ekip, bu sezon Şampiyonlar Liginde (F) Grubunu 2. sırada tamamladıktan sonra 12li play-off turunda geçen sezon dörtlü finalde elendiği Polonya temsilcisi PGE Skrayı altın set sonunda saf dışı bıraktı.
     Arkas Spor, dörtlü final için son aşama olan 6lı play-off turu ilk maçında, yarın Polonyanın Kedzierzyn-Kozle kentinde TSİ 19.00da Zaksaya konuk olacak. Zaksa-Arkas Spor karşılaşmasını Hollandadan Cor Van Gompel ile İsviçreden Stephan Grieder yönetecek. Mavi-beyazlı ekip rakibiyle rövanş maçını ise 12 Şubat Salı günü İzmirde oynayacak. Eşleşmede galibiyet sayılarının eşitliği durumunda dörtlü finale yükselecek ekip, oynanacak altın setin ardından belli olacak.
    
     -Zaksayı geçen sene elemişti-
    
     Rakibiyle geçen sezon Avrupa Şampiyonlar Ligi 12li play-off turunda eşleşen Arkas Spor, Polonya ekibiyle deplasmanda oynadığı ilk maçı 3-1, İzmirde müsabakayı ise 3-0 kazanarak 6lı play-off turuna yükselmişti.
     Arkas Spor, 2009-2010 sezonunda ise Voleybol Erkekler Avrupa Konfederasyon (CEV) Kupası 3. turunda karşılaştığı rakibini, İzmirde 3-2 yenmesine rağmen deplasmanda 3-1 yenilerek elenmişti.
     Avrupa kupalarında 59. maçına çıkacak Arkas Spor, şimdiye kadar oynadığı müsabakalarda 38 galibiyet, 20 mağlubiyet aldı.
    
     -Hoag takımına güveniyor
    
     Arkas Spor Antrenörü Glenn Hoag AA muhabirine yaptığı açıklamada, Acıbadem Erkekler Voleybol Liginde son oynadıkları Fenerbahçe Grundig karşılaşmasında servis atmada ve karşılamada iyi olduklarını, son dönemde çıkışta olan rakipleri karşısında aldıkları galibiyetin çok önemli olduğunu söyledi.
     Halkbank karşısında aldıkları yenilginin ardından oyuncularının blok ve defansta istediği şeyleri yerine getirdiğini ifade eden Hoag, Bunda etkili servis atmamız bize yardımcı oldu. Şampiyonlar Liginde oynayacağımız karşılaşmada da bunu sürdürmemiz gerekiyor. Polonya ekibi pas dağıtımını eşit yapıyor. O nedenle atak karşılamada iyi olmamız gerekiyor. Zor bir karşılaşma olacak ama İzmire en iyi sonuçla dönek için mücadele edeceğiz dedi.
    
     Muhabir: Ali Korkmaz
     Yayıncı: Fatih Ferhat Sürmeli
<< Önceki Haber Servisler dörtlü final için Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER