Sevgi en iyi ilaçtır kısa film

Sevgi en iyi ilaçtır kısa film yarışması -Sağlık Bakanlığının projesi olan Sevgi En İyi İlaçtır temalı kısa film yarışmasına Muğla Sağlık Müdürlüğü çalışanları, hastaların sağlıklarına kavuşması için gösterdikleri çaba ve y


MUĞLA (A.A) - Sağlık Bakanlığının projesi olan Sevgi En İyi İlaçtır temalı kısa film yarışmasına Muğla Sağlık Müdürlüğü çalışanları, hastaların sağlıklarına kavuşması için gösterdikleri çaba ve yaşadıkları zorlukları anlatan 15 dakikalık bir film ile katılıyor.
     İl Sağlık Müdürlüğü adına yarışa katılacak olan Muğla Üniversitesi Radyo ve Televizyonculuk Bölümü öğrencileri, 15 dakikalık filmlerinin son senaryo sahnelerini çekmek için İl Sağlık Müdürü Dr. Cihan Tekin ve ekibi ile Bodruma geldi.
     Bodrum Bardakçı Koyunda çekilen kısa filmde, küçük bir çocuğun 112 Acil Servis ilk yardım hattını arayarak yardım istemesini konu ediliyor. Bu nedenle filmin başrol oyuncusu konumunda olan 5 yaşındaki Muzaffer Çatak, üzerine düşen rolü layıkıyla yerine getirdi.
     Çekimlerden önce gazetecilerin sorularını yanıtlayan İl Sağlık Müdürü Tekin, Sağlık Bakanlığının düzenlediği yarışmaya katılmak için öğrencilerle ve sağlık personeli ile işbirliği içinde kısa metrajlı bir film hazırladıklarını söyledi.
     Tekin, yarışma ile sağlık personelinin yaptığı işleri kamuoyu ve vatandaşlarla bütünleşerek en iyi şekilde sunabilmeyi amaçladıklarını anlatarak, Acil vakalarla ilgili Sağlık Bakanlığının çeşitli kurum ve kuruluşlarının da dahil olduğu yerlerde bir dizi çekimler yaptık. Bu çekimlerle Sağlık Bakanlığımızın yarışmasına katılacağız. Yarışmada birinciliği hedefliyoruz dedi.
     Kısa metrajlı filmin yönetmenliğini üstlenen üniversite öğrencisi Eray Dedik, İl Sağlık Müdürlüğünün sunduğu projeye güzel bir senaryo hazırladıklarını anlatarak, 10 günü aşkın bir süredir çekim yaptıklarını, 112 Acil Servis ekiplerinin yaptıkları işleri Sevgi teması ile işlediklerini, çekimleri Bodrumda tamamlayacaklarını kaydetti.
     Ekip, daha sonra çekim için denize açıldı. Senaryo gereği 5 yaşındaki Muzaffer, bir teknede balık tutarken babasının rahatsızlanması nedeniyle 112 Acil Servisi arayarak yardım istiyor. Bunun üzerine hızla olay yerine gelen ekipler, babaya müdahale ediyor.
    
     Muhabir: Ali Ballı
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Sevgi en iyi ilaçtır kısa film Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER