Seyyah Bizim İller projesi

Seyyah Bizim İller projesi -Proje kapsamında 80 kız öğrenci Adıyamanı gezdi


ADIYAMAN (A.A) - Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından hayata geçirilen Seyyah Bizim İller Projesi kapsamında 80 kız öğrenci Adıyamanı gezdi.
     Tut ilçesinden gelen öğrenciler ücretsiz düzenlenen gezi kapsamında kentin tarihi ve turistik yerlerini ve şehir merkezini gezdi.
     Gençler, proje kapsamında Adıyaman Üniversitesi Yerleşkesini, Perre Antik kentini, Emniyet Müdürlüğüne bağlı MOBESE Kent Görüntüleme sisteminin bulunduğu merkezi ve Abuzer Gaffari Türbesini gezdi, ayrıca sinemada film de izledi.
     Öğrencilerle bir süre görüşen Vali Mahmut Demirtaş, proje sayesinde gençlerin Adıyamanı daha yakından gezebilme imkanı bulacaklarını belirtti.
     Adıyaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Seyit Ahmet Bağcı da, projeye ilişkin şu bilgileri verdi:
     Bakanlığımız tarafından yürütülen Seyyah Bizim İller Projesi ile gençlerimiz yakın illere düzenlenecek birer günlük gezilere katılabilecek. Proje kapsamında ilimize 640 kontenjan verilmişti. Ancak Adıyamanlı gençlerin daha fazla imkanlardan yararlanabilmesi için bu sayıyı 7 bin 500e çıkardık. Amacımız özellikle derslerinde başarılı olan gençlerin yeni yerler görerek yeni arkadaşlıklar kazanabilmelerini sağlamak. Umarım gençlerimiz de bu fırsatı iyi değerlendirir.
    
     Muhabir: Hakan Furkan / Veli Gürgah
     Yayıncı: Ahmet Caner Baysal
<< Önceki Haber Seyyah Bizim İller projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER