Sivil terör mağduru olmak için Valiliğe

Sivil terör mağduru olmak için Valiliğe başvuracak -Yaklaşık 3 yıl önce çöpteki poşette bulduğu bombanın patlaması sonucu sol kolu ve sol gözü ile duyma yetisini kaybeden Abdullah Akarsu sivil terör mağduru maaşı alabilmek i


ADANA (A.A) - Adanada yaklaşık 3 yıl önce çöpteki poşette bulduğu bombanın patlaması sonucu sol kolu ve sol gözü ile duyma yetisini kaybeden Abdullah Akarsu (52), sivil terör mağduru maaşı alabilmek için Adana Valiliğine başvuracak.
     Akarsu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, daha önce kağıt toplayıcılığı yaptığını, şu an ise işsiz olduğunu söyledi.
     Yaklaşık 3 yıl önce merkez Seyhan ilçesi Şehit Duran Mahallesindeki bir çöpte bulduğu poşeti evine getirdiğini, poşette bulunan bombanın patlaması sonucu yaralandığını ifade eden Akarsu, Patlamanın ardından yaklaşık 2 ay Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesinde tedavi gördüm. Sol kolumu, sol gözümü kaybettim, kulak zarım patladı, vücudumda yaralar oluştu dedi.
     Kime sığınacağını bilemediğini dile getiren Akarsu, İş de yapamam. Kolumun ağrısı beynime vuruyor. Her gün ağlıyorum. Bakkallara, tüpçüye borcum var, kime gideceğimi bilmiyorum diye konuştu.
     Akarsu, sivil terör mağduru sayılarak maaş alabilmek için belgeleri hazırlayarak Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yakınları Derneği Adana Şube Başkanı Ersin Güluçara vereceğini, Güluçarın kendisi adına işlemlerini yürüteceğini kaydetti.
    
     Muhabir: İbrahim Erikan - Ömer Yıldız
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Sivil terör mağduru olmak için Valiliğe Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER