Sokak hayvanları, uzanacak yardım eli bekliyor

Sokak hayvanları, uzanacak yardım eli bekliyor -HAYTAP, duyarlı insanları soğuk havada yiyecek bulmakta güçlük çeken sokak hayvanlarına bir kap yemek vermeye davet ediyor -HAYTAP Genel Başkanı Şenpolat: -Özellikle soğuk ha


EDİRNE (A.A) - Salih Baran - Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP), duyarlı insanları soğuk havada yiyecek bulmakta güçlük çeken sokak hayvanlarına bir kap yemek vermeye davet ediyor.
     HAYTAP Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Kemal Şenpolat, AA muhabirine HAYTAPın farkındalık yaratmak için sosyal sorumluluk kapsamında her gün yeni bir kampanyaya imza attığını söyledi.
     Havalar çok soğuk, kalbiniz buz tutmasın sloganıyla başlatılan, Bu Kış Onlar İçin Bir Kap Yemek, Bir Kalp Sevgi kampanyasının soğuk havalarda yiyecek bulamadıkları için telef olan hayvanların yaşatılmasını amaçladığını ifade eden Şenpolat, şunları kaydetti:
     Doğada yer alan tüm canlı gruplarını sevmek, korumak ve kollamak gerek. Oysa biz insanlar benciliz, öyle ya bütün varlıklar bizim için yaratıldı. Peki yaratılanları tüketmek, yok etmek ne kadar hakkımız sizce- Ya da içinde yaşadığımız doğa tam olarak yok edildiğinde nerede yaşayabiliriz, başka bir gezegende mi- Bütün yaralarına rağmen hala yaşayan bir doğamız varken, neden inatla onu öldürmeye çalışıyoruz-
     Son yıllarda etkisini iyice artıran kış soğukları ve yaz sıcakları dengesini bozduğumuz doğanın bir tepkisi bize. Nasıl ki hastalandığımızda ateşimiz yükselip düşerse, hasta ettiğimiz doğa da bu illetten kurtulabilmek için belki de kışın inanılmaz soğuklar ve yazın dayanılmaz sıcaklar ile bizi cezalandırmaktadır.
    
     -Soğuk ve açlıkla baş etmesi mümkün değil-
    
     Sokak hayvanlarının hem yem bulma gereksinimi hem de aşırı soğukla mücadele etmesinin çoğu zaman ölümle sonuçlandığına dikkati çeken Şenpolat, sıcaklıkların aniden mevsim normallerinin altına düştüğünü, korunağı bulunmayan canlıların zor durumda kaldığını bildirdi.
     Bir yandan soğuk hava koşullarına karşı hayatta kalmaya çalıştığınızı, diğer yandan yiyecek bulma sıkıntısı ile mücadele ettiğinizi düşünün diyen Şenpolat, şöyle konuştu:
     Yatacak yeriniz yok, yiyecek bir lokmanız yok, nasıl kalabilirsiniz hayatta- Şükürler olsun ki evsiz insanlar için beslenme ve barınma sorunları yetkili makamlarca geçici süreliğine de olsa gideriliyor, peki ya sokak hayvanları- Şunu unutmamamız lazım ki en küçüğünden en büyüğüne, en çirkininden en güzeline, doğada yer alan her canlı grubunun doğal ekosistem içinde bir görevi vardır ve her canlı doğada üstlendiği rolü oynar.
     Doğal dengedeki en ufak kırılmanın basamakların dengesini bozacağını, en büyük zararı basamakların tepe noktasında bulunan insanların göreceğini vurgulayan Şenpolat, İklimini değiştirdiğimiz doğanın çetin koşullarına karşı savunmasız bırakılan sokak hayvanlarının korunması ve kollanması bu açıdan büyük önem arz etmektedir. Özellikle soğuk havalarda beslenmenin sürekli olması, vücut dengesinin sabit tutulabilmesi için hayati önem taşır. Bu yüzden siz vicdan ve akıl sahibi insanlara sesleniyoruz, bu kış onlara bir kap yemek, bir kalp sevgi verin ifadelerini kullandı.
    
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Sokak hayvanları, uzanacak yardım eli bekliyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER