Talasemi Çiçekleri Solmasın Projesi

Talasemi Çiçekleri Solmasın Projesi -SODES kapsamında desteklenen proje ATODER ve Valilik tarafından imzalandı


ADANA (A.A) - Adanada Kalkınma Bakanlığı Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında mali destek alan Talesemi Çiçekleri Solmasın projesi Adana Valisi Hüseyin Avni Coş ile Adana Talasemi ve Orak Hücre Anemi Hastaları Koruma ve Dayanışma Derneği (ATODER) Başkanı Ali Kılıç tarafından imzalandı.
     Adana Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve Çukurova Kalıtsal Kan Hastalıkları Derneğinin ortağı olduğu proje kapsamında Türkiyede en sık görülen kan hastalığına yakalanmış olan hastalara eğitim, istihdam ve motivasyon sağlanacağı ifade edildi.
     ATODER Başkanı Kılıç, imza töreninde yaptığı açıklamada, Adana nüfusunun yüzde 5.5inin talasemi hastası olduğunu, her 100 kişiden 10unun ise talasemi taşıyıcısı kabul edildiğini belirtti.
     Talasemi hastalarının Sağlık Bakanlığı tarafından yüzde 40 oranında engelli kabul edildiğini ve hayat boyu hastaneye bağımlı kaldığını ifade eden Kılıç, şöyle devam etti:
     Bu doğrultuda talasemi hastaları özellikle gençler ve çocuklar sosyal hayata uyum sağlayamama ve özgüven eksikliği gibi problemler yaşıyor. İçe kapanık bireyler haline dönüşüyorlar. Projemiz ile 70 talasemi hastası gencin sosyal hayata uyumlarının artırılması hedeflenmektedir. Bu kapsamda fotoğrafçılık, ebru kursu ve kısa film veya oyunculuk kursu verilecektir. Kursiyerlerle aldıkları eğitim doğrultusunda sergi düzenlenerek özgüven duygularını pekiştirip hayata bağlanmaları sağlanacaktır. Fotoğrafçılık kursu alan bireyler il genelinde beş farklı yöresel mekanı gezerek buraları bir hasta gözüyle fotoğraflayacaklar, ardından yapılacak çalışma sonunda proje kapanış toplantısında sergileyeceklerdir. Projemiz kapsamında eğitimler derneğimizde verilecek.
    
     Muhabir: Aykut Ünlüpınar
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Talasemi Çiçekleri Solmasın Projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER