Tarihi konu alan film ve dizileri

Tarihi konu alan film ve dizileri izleyin önerisi


ORDU (A.A) - Ordu Üniversitesi (ODÜ) Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. İlhan Ekinci, Öğrencilerimize tarihi konu alan romanları okumalarını ve dizi ile filmleri izlemelerini öneriyoruz dedi.
     Ekinci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tarihi konu alan film ya da dizilerin halkın tarih bilincini etkilediğini savundu.
     Film ya da dizilerde konu edilen tarihin, aktarılan sahnelerle insanların kafasında belirli bir tarih bilinci oluşturduğunu ifade eden Ekinci, Tarihi konu alan film ya da diziler halkın tarih bilincini etkiliyor. Biz ne yaparsak yapalım insanların kafasında film ya da dizide görülenlerle eş değerde gibidir ifadelerini kullandı.
     Derslerde öğrencilere tarihi film ya da dizileri izlemelerini tavsiye ettiklerini belirten Ekinci, Öğrencilerimize tarihi konu alan romanları okumalarını ve dizi ile filmleri izlemelerini öneriyoruz. Ama romanı okumadan ya da dizi ile filmi izlemeden önce o konuyla ilgili bilgi sahibi olmalarını da tavsiye ediyoruz. Böylelikle izlenilen ya da okunulanlara eleştirel bir şekilde yaklaşma imkanı olabilecektir diye konuştu.
     Ekinci, kesinlikle tarihi film ya da dizilerin izlenmemesi yönünde uyarı yapılmaması gerektiğini vurgulayarak, şunları kaydetti:
     Ancak tarihin bu dizilerde aktarıldığı veya birebir o şekliyle yaşandığı algısı oluşmasın. Gerçeklerle birebir örtüşmediğinin unutulmaması gerekir. Toplumumuzun eğitim seviyesi yükseldikçe ve tarih bilinci geliştikçe bunlar bir zenginlik haline dönüşecek. Zamanla, kişilerin kendi fikir süzgecinden geçirdikleri tarihi film ya da diziler insanların ufkunu geliştirecek. Böylelikle izlenilenlerin ve okunanların zararı değil, faydası olacak.
    
     Muhabir: Eyüp Elevülü
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Tarihi konu alan film ve dizileri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER