Telefon Kütüpanesi Niğdede uygulanıyor

Telefon Kütüpanesi Niğdede uygulanıyor


NİĞDE (A.A) - Niğde İl Türk Telekom Müdürü Uğur İlter, Telefon Kütüphanesi uygulamasından Niğdede bulunan görme engelli vatandaşlarında yararlanabileceğini bildirdi.
     Türk Telekomun Türkiyeye Değer Sosyal Sorumluluk Projeleri kapsamında Boğaziçi Üniversitesi Görme Engelliler Teknoloji Laboratuvarı (GETEM) işbirliği ile hayata geçirdiği telefon kütüphanesinde, yüzlerce kitap çeşidi olduğunu vurgulayan İlter, şunları kaydetti:
     Şiir, roman, anı, deneme, hikaye, polisiye, çocuk, gezi, tiyatro oyunu türündeki sesle okunmuş yüzlerce değerli eser, genç, yaşlı, çocuk, ev hanımı, öğrenci tüm görme engelli Türk Telekom müşterilerine 0 800 219 91 91 numaralı telefon üzerinden ücretsiz olarak sunuluyor.
     Görme engelli Türk Telekom müşterileri, GETEMe, engelli rapor veya özürlü kimlik fotokopilerini yollayarak üye olduktan sonra aldıkları şifreleri ile sesli kitaplara ücretsiz olarak erişebilecek.
     Ev telefonları üzerinden yararlanılan telefon kütüphanesi, kullanıcıları, dilediği kitabı seçme, bir sonraki aramada kaldığı yerden devam etme veya bölümler arasında ileri geri gidebilme gibi seçeneklere sahip olabileceği belirtildi.
    
     Muhabir: Betül Abbak
     Yayıncı: İsmail İçer
<< Önceki Haber Telefon Kütüpanesi Niğdede uygulanıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER