Temizlik ürünlerini çocuklarınızdan uzak tutun uyarısı

Temizlik ürünlerini çocuklarınızdan uzak tutun uyarısı -Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Çelik: -Her yıl çok sayıda çocuk evdeki temizlik maddelerini içmeleri nedeniyle uzun süren tedaviler gerektiren rahat


ISPARTA (A.A) - Isparta Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Mustafa Çelik, her yıl çok sayıda çocuğun evdeki temizlik maddelerini içmeleri nedeniyle uzun süren tedaviler gerektiren rahatsızlıklara maruz kaldıklarını belirterek, anne ve babaları bu konuda uyardı.
     Çelik, yaptığı yazılı açıklamada, bir çok her evde kullanılan çamaşır suyu, porçöz, yağçöz, lavabo açıcıları, bulaşık makinesi ürünleri gibi temizlik ürünlerinin çocuklar için büyük tehlike oluşturduğunu ifade etti.
     Bu maddelerin dokularda yakıcı etkileri olduğunu anlatan Çelik, içilmesi takdirde ağızdan başlayarak, boğaz, yemek borusu, nefes borusu, mide ve oniki bağırsakta yanmalar meydana geleceğini ve oluşacak yaraların ileride daralma veya delinme ile sonuçlanabileceğini kaydetti. Bu durumun çocuklar için büyük bir tehdit oluşturacağını ifade eden Çelik, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:
     Küçük çocuklar genelde merakla her şeyi ağızlarına götürme eğilimindedir. Temizlik maddelerini kullanırken asla bardak, su şişesi gibi şeylerin içine konmamalı. Diğer önemli bir husus ise bu ürünlerin mutlaka kilit altında tutulmasıdır. Unutmayalım ki çocuklar için ulaşılamayacak bir yer yoktur. Hatta mümkünse kullandıktan sonra bu ürünleri evde tutmayınız, fazlasını imha ediniz. Bir anlık ihmal ya da küçük bir tasarrufun faturası ömür boyu sürebilecek bir olumsuzluğa neden olabilir. Her yıl çok sayıda çocuk evdeki temizlik maddelerini içmeleri nedeniyle uzun süren tedaviler gerektiren rahatsızlıklara maruz kalıyor. Çocuklarımızı bu maddelerden uzak tutalım.
     Bu maddelerin yanlışlıkla içilmesi durumunda hemen bir sağlık merkezine özellikle de çocuk cerrahi uzmanı olan bir merkeze başvurulması gerektiğini vurgulayan Çelik, asla çocukların istifra ettirmeye zorlanmamaları gerektiğini belirtti. Aksi takdirde içilen yakıcı maddenin istifra sırasında dokulara ve solunum yoluna yeniden zarar verebileceğini bildiren Çelik, anne ve babaların bu tür konularda daha dikkatli olmalarını istedi.
    
     Muhabir: Mehmet Erbek
     Yayıncı: Hatice Özdemir
<< Önceki Haber Temizlik ürünlerini çocuklarınızdan uzak tutun uyarısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER