THY Winter in Turkey

THY Winter in Turkey -Türkiyedeki kış turizminin tanıtımı amacıyla THYnin düzenlendiği THY Winter in Turkey programına katılan Ortadoğulu gazeteciler Bursaya geldi -Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Altepe: -Uludağ sa


BURSA (A.A) - Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Uludağ sadece kışın değil mutlaka görülmesi gereken krater gölleri, manastırları ve yaylalarıyla yılın 12 ayı turizme hizmet verir hale gelecek ifadesini kullandı.
     Bursa Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Türkiyedeki kış turizminin tanıtımı amacıyla Türk Hava Yollarının (THY) düzenlediği, THY Winter in Turkey programına katılan Filistin, Dubai, Cidde, Irak, Suriye, Suudi Arabistan, Tunus ve Abu Dabili gazeteciler İstanbuldan sonra Bursaya geldi.
     Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile bir araya gelen gazeteciler, kentin turizm potansiyeli ve bu alanda yapılan yatırımlar hakkında bilgi aldı.
     Bursanın bir sanayi kenti olduğunu, 25 organize sanayi bölgesinde binlerce fabrikanın üretim yaptığını dile getiren Altepe, Uludağı, sahilleri, gölleri ve şelaleleri ile Bursanın, adeta doğal bir turizm cenneti olduğunu ifade etti.
     Altepe, Bursanın kendi markalarını üreten Türkiyenin 4üncü büyük kenti olduğuna dikkati çekerek, şunları kaydetti:
     Belediyemizin danışmanlığında Türkiyenin ilk yerli tramvayı Bursada üretildi. Otomotivde, tekstilde, tarımda Avrupa başta olmak üzere dünyanın her köşesine ihracat yapılıyor. Bu potansiyeli turizmle desteklemek için bu dönem önemli çalışmaları hayata geçirdik. Bizim teşviklerimizde dünyanın marka otelleri artık Bursaya geldi. Bunun yanında yabancı turistlerin kentimizde daha fazla vakit geçirmeleri amacıyla tarihi eserlerimizi yeniden ayağa kaldırıyoruz. Bursa Osmanlıya 130 yıll başkentlik yapan bir il. Bu nedenle o döneme ait eserleri bir bir ayağa kaldırıyoruz. Bunun yanında Türkiyenin en önemli kış turizm merkezi olan Uludağı yeniden cazibe merkezi haline getirmek amacıyla yatırımlara devam ediyoruz. Yaklaşık 50 yıl hizmet veren teleferiği yeniliyoruz. Artık kent merkezinden Oteller Bölgesine sadece 20 dakikalık bir yolculukla ulaşmak mümkün olacak. Bu sayede Uludağ sadece kışın değil, mutlaka görülmesi gereken krater gölleri, manastırları ve yaylalarıyla yılın 12 ayı turizme hizmet verir hale gelecek.
     Recep Altepe, her alanda ulaşılabilir bir kent hedefi doğrultusunda Bursa-İstanbul arasında deniz ulaşımı seferlerini başlattıklarını, Gemlik-Haliç arasını 15 dakikaya indirecek deniz uçağı seferlerini de kısa süre içinde başlatacaklarını sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Büşra Nur Özcan
     Yayıncı: Murat Taydaş
<< Önceki Haber THY Winter in Turkey Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER