CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu:

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu: -Sizin desteğinizle, iradenizle başbakanlık koltuğuna oturacağım ve adam gibi bu ülkeyi yöneteceğim -Adaletin olmadığı yerde devlet olmaz. Hakimin arkasında yazan Adalet mülkün temelidir


ANTALYA (A.A) - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Sizin desteğinizle, iradenizle başbakanlık koltuğuna oturacağım ve adam gibi bu ülkeyi yöneteceğim dedi.
     Kılıçdaroğlu, Korkuteli ilçesini ziyaret etti. Kılıçdaroğlu, burada yaptığı konuşmada, Türkiyede kul hakkı yemeden hizmet etmeyi, işsizlikle mücadele etmeyi göstermek istediklerini belirterek, Sizin desteğinizle, iradenizle başbakanlık koltuğuna oturacağım ve adam gibi bu ülkeyi yöneteceğim. Kimseye ödün vermeden ülkeyi yöneteceğim. Mazlumun yanında olacağım. Zalime karşı duracağım. Ülkenin onurunu her yerde koruyacağım diye konuştu.
     Başlarının dik olacağını, kimsenin kendilerinden ödün istemeyeceğini, cesaret bile edemeyeceğini kaydeden Kılıçdaroğlu, CHP Genel Başkanı hakkında ya bu adamı kullanın, deliğe süpürün diyemeyecek. Çünkü biz Cumhuriyet Halk Partiliyiz. Çünkü biz ülkenin taşında, toprağında hakkı olan partiyiz. Çünkü biz 7 düvele karşı mücadele edip, şanlı bayrağımızı göklere diken bir partiyiz diye konuştu.
     Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın Mardinde yaptığı konuşmaya değinen Kılıçdaroğlu, Ayağının altına aldığın bu milliyetçilik bu ülkenin yurtseverliği midir, bu ülkenin vatandaşının milli duyguları mıdır- Sen kim oluyorsun da bu milletin milli duygularıyla oynuyorsun dedi.
     Başbakan Erdoğanın aynı sözü Korkutelinde de söylemesini isteyen Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:
     Kafatasçılığa karşıyız, etnik kimliğe saygılıyız. Hiç kimsenin kendi annesini, babasını seçme hakkı yoktur. Ama herkesin kimliği kendi şerefidir, kimsenin inancına müdahale etmeyiz, saygı duyarız. Kimlik ve inanç, bu ülkede insan hakkıdır. İnsan hakkı üzerinden siyaset yapılmaz. Ama siz milli duygularımızı alıp ayaklar altına alıyorum derseniz hiç kimse kusura bakmasın ama ister başbakan ol, kim olursan ol dur deme hakkım var benim.
     Kılıçdaroğlu, Türkiyenin iyi yönetilmediğini, bunu da halka şikayet ettiğini söyleyerek, Türkiyenin adaletli yönetime ihtiyacı olduğunu kaydetti. Adaletin devletin temeli olduğunu vurgulayan Kılıçdaroğlu, Adaletin olmadığı yerde devlet olmaz. Hakimin arkasında yazan Adalet mülkün temelidir. Oradaki mülk Recep Tayyip Erdoğanın mülkü değil, devlet demektir. Adalet devletin temelidir. O zaman devleti adaletle yöneteceksiniz diye konuştu.
     Türkiyenin yeni iktidara ihtiyacı olduğunu savunan Kılıçdaroğlu, üretene destek veren, üreticinin arkasında duran, kul hakkı yemeyen, insanlara saygı duyan, başka birisinin önünde diz çöken başbakana değil, alnı dik, başı dik, hesap verebilecek iktidara ihtiyacı olduğunu kaydetti.
     Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydından bahseden ve onun yetiştirdiği öğrencilerin bugün Türkiyenin her yerinde görev yaptığını söyleyen Kılıçdaroğlu, Şimdi o Antalyaya belediye başkanı olarak şifa dağıtacak. Sizin hizmetinizde olacak. Size hizmet edecek. Bütün baskılara rağmen adam gibi duracak, size hesap verecek, size hizmet edecek dedi.
    
     Muhabir: Hatice Özdemir
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER