Trafik terörüne son vermeyi planlıyoruz

Trafik terörüne son vermeyi planlıyoruz -Rektör Uysal: -Açtığımız Ulaştırma Mühendisliği Bölümünden yetişen mühendislerle ülkemizin kanayan yarası trafik terörüne son vermeyi planlıyoruz


KARABÜK (A.A) - Karabük Üniversitesi (KBÜ) Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal, Açtığımız Ulaştırma Mühendisliği Bölümünden yetişen mühendislerle ülkemizin kanayan yarası olan trafik terörüne son vermeyi planlıyoruz dedi.
     Uysal, gazetecilere yaptığı açıklamada, kısa süre önce YÖKte onaylanan Ulaştırma Mühendisliği Bölümünde, Türkiyenin yollarını tasarlayacak mühendisler yetiştirerek, trafik terörüne savaş açacaklarını ve bu teröre son vereceklerini söyledi.
     Türkiyedeki kazalarına bilimsel yaklaşılması gerektiğini vurgulayan Uysal, şunları ifade etti:
     Ülkemizde ve dünyada biliyorsunuz bir trafik terörü var. Açtığımız Ulaştırma Mühendisliği Bölümünden yetişen mühendislerle ülkemizin kanayan yarası trafik terörüne son vermeyi planlıyoruz. Bu bölüden mezun olan öğrenciler hem iş bulma sıkıntısı çekmeyecek hem de ülkemizin kanayan yarasına merhem olmuş olacaklar. Artık bilim dalları o kadar çok genişledi ki, yolların bilimsel kuralara göre yapılması, bunların sinyalizasyonu, trafik kurallarının belirlenmesi, insan davranışlarının incelenmesi artık bir bilim haline geldi. Bunları bir araya getirerek trafik terörüne son vermeyi planlıyoruz. Bir kaza meydana geldiğinde olay yerini bu işin uzmanlarının incelemesi ve bilir kişilik yapması lazım. Şimdi trafik polisleri bunu yapıyor. İnşallah buna son vereceğiz.
    
     -İlk mühendisler KBÜden-
    
     2013-2014 eğitim öğretim yılında Mühendislik Fakültesi, Ulaştırma Mühendisliği Bölümüne öğrenci alacaklarını belirten Uysal, Bir yıl İngilizce hazırlık okuyacaklar. 4 yıllık bir eğitimin ardından mezun olacaklar. Türkiyede ilk mezunları üniversitemiz verecek. Bu alanda ilk oldukları içinde kolayca iş bulacaklar. Bu alandan mezun olan mühendislerin iş bulamama sorunu olmayacak diye konuştu.
    
     Muhabir: Ahmet Özler
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm
<< Önceki Haber Trafik terörüne son vermeyi planlıyoruz Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER