Tüp Bebek Projesi

Tüp Bebek Projesi -Projeden Sivasta 22 çift faydalanacak


SİVAS (A.A) - Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Acıbadem Sağlık Grubu işbirliğiyle başlatılan Tüp Bebek Projesinden Sivasta 22 çiftin faydalanabileceği bildirildi.
     Sivas Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) Müdürü Yılmaz Daşlı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, proje hakkında bilgi verdi. Tüp bebek tedavi giderlerini karşılayamayan yoksul ailelerin tedavilerinin yaptırılması amacıyla Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Acıbadem Sağlık Grubu işbirliğiyle projenin başlatıldığını belirten Daşlı, proje kapsamında ülke genelinde toplam 2 bin 500 ailenin SYDVlerce belirleneceğini ve bunların tüp bebek tedavi giderlerinin ise Acıbadem Sağlık Grubu tarafından karşılanacağını bildirdi.
     Daşlı, Projede Sivas için ayrılan kontenjan ise 22 asıl ve 22 yedek olarak belirlenmiştir. Bu kontenjanın 9u merkez, geri kalanları ise ilçelerimize ayrılmıştır dedi.
     Projeden faydalanmak isteyen çiftlerin sosyal güvenceye sahip olmaması gerektiğini belirten Daşlı, projenin hedef kitlesinin ise 23-39 yaş arasındaki kadınları kapsadığını ifade etti.
     Sivasta projeden faydalanmak isteyen 7 kişinin vakıfa başvurduğunu bildiren Daşlı, şunları kaydetti:
     Projeden faydalanmak isteyen kişinin son üç yıl içerisinde normal ya da diğer tedavi yöntemleriyle çocuk sahibi olmadığını raporla belgelemesi gerekmektedir. Kişi, Genel Sağlık Sigortası kapsamında sağlık provizyonu (60/c-1) çerçevesinde sigortalı olmalıdır.
     Ailelerin mütevelli heyet kararıyla belirleneceğini ifade eden Daşlı, asıl listede yer alan kişinin Acıbadem Hastanesi tarafından tıbben tedaviye uygun bulunmaması durumunda, yedek listede yer alan kişilerin sırasıyla hastane tarafından tıbbi değerlendirilmeye alınacaklarını belirtti.
     Daşlı, projeye son başvuru tarihinin 26 Ekim olduğunu, ailelerin projeyle ilgili ayrıntılı bilgiyi il ve ilçelerdeki SYDVlerden öğrenebileceklerini ifade etti.
    
     Muhabir: Serhat Zafer
     Yayıncı: Ahmet Ekici

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER