Türk Yerel Medyası AB Yolunda Projesi

Türk Yerel Medyası AB Yolunda Projesi -AB Bakanlığı Türk Ulusal Ajansı Halkla İlişkiler Koordinatörü Yurtsever: Geçen yıl 15 bin 911 hibe başvurusundan 3 bin 596 projeye hibe sağlandı


KARABÜK (A.A) - Avrupa Birliği Bakanlığı Türk Ulusal Ajansı Halkla İlişkiler Koordinatörü Ali Yurtsever, geçen yıl 15 bin 911 hibe başvurusundan 3 bin 596 projeye hibe sağlandığını bildirdi.
     Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağışın himayesinde, AB Bakanlığı tarafından yürütülen, Türk Yerel Medyası AB Yolunda projesinin Karabükün Safranbolu ilçesinde yapılan 4. bölgesel toplantısı sona erdi.
     Seminerin ikinci gününde konuşan Yurtsever, hem Avrupa çapında, hem de yerel düzeyde Dünya Gençliği, Avrupa Gönüllü Hizmeti, Avrupa İçin Gençlik, Gençlik Destek Sistemleri ve Avrupa İşbirliği İçin Destek Programları adı altında yararlanıcılara mali katkılar sağlandığını söyledi.
     2004-2012 yılları arasında 260 bin 883 kişinin çeşitli projeler dahilinde yurt dışına gittiğini belirten Yurtsever, AB eğitim ve gençlik programlarını ülke içinde duyurmak, bu programlara katılım çalışmalarını koordine etmek, yürütmek ve izlemek, komisyona rapor halinde sunmak, program uygulamaları hakkında komisyon ile gerekli görüşmeleri yapmak ve uygulama sözleşmelerini imzalamak gibi görevleri yerine getiriyoruz diye konuştu.
     Hayatboyu Öğrenme Programının önemine değinen Yurtsever, şöyle devam etti:
     Bireylerin, kurum ve kuruluşların hangi seviyede ve nerede olursa olsunlar Avrupa çapında kendilerini geliştirmeye teşvik edici, eğitici ve öğretici faaliyetlere katılmalarını ve projeler geliştirmelerini sağlayan bir Avrupa Birliği topluluk programıdır Hayatboyu Öğrenme. Okul öncesinden, üniversite eğitimine, mesleki eğitimden, yetişkin eğitimine kadar hayatın her anındaki eğitimi kapsayacak şekilde yapılandırılmış programlar var.
     2004-2012 yılları arasında 83 bin 314 hibe başvurusunun yapıldığını ve yapılan bu başvurulardan 21 bin 93 projeye hibe sağlandığına dikkati çeken Yurtsever, 2010 yılında 11 bin 961 hibe başvurusundan 2 bin 771ine, 2011 yılında 15 bin 278 hibe başvurusundan 2 bin 862sine, Geçen yıl 15 bin 911 hibe başvurusundan 3 bin 596 projeye hibe sağlandı ifadelerini kullandı.
     Seminerin ardından, katılımcılara sertifika verildi.
    
     Muhabir: Mustafa Kemal Bektaş-Ahmet Özler
     Yayıncı: Atakan Çelik
<< Önceki Haber Türk Yerel Medyası AB Yolunda Projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER