Türkiye Roman Hakları Forumuna tepki

Türkiye Roman Hakları Forumuna tepki -Edirne Roman Eğitim Gönüllüleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Şallı: -Son zamanlarda bazı vakıf ve derneklerin Romanlar üzerinden rant sağlama ya da başka çıkar ilişkisi içerisine gi


EDİRNE (A.A) - Edirne Roman Eğitim Gönüllüleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Turan Şallı, Son zamanlarda bazı vakıf ve derneklerin Romanlar üzerinden rant sağlama ya da başka çıkar ilişkisi içerisine girdikleri görülüyor dedi.
     Şallı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçen yıl ekim ayında İstanbulda düzenlenen bir toplantıda bazı Roman derneklerinin Türkiye Roman Hakları Forumunu kurduğunu belirtti.
     Forumda, Romanların hak temelli sorunları ile siyasi, ekonomik ve kültürel problemlerine çözüm üretilerek, diğer vatandaşlarla eşit düzeyde haklara sahip olmalarının sağlanacağı kararlarının alındığını belirten Şallı, şunları kaydetti:
     Açık Toplum Vakfı tarafından desteklenen Türkiye Roman Hakları Forumu, Romanların diğer vatandaşlar ile eşit düzeyde haklara sahip olabilmesini amaçlayan düşünceleri, yanlış yaklaşımlardır. Önemli olan ülkemizde birlik ve beraberliktir. Türkiyede Romanlar devletin tüm haklarından yararlanmaktadır. Biz toplumun bir parçasıyız. Eğitim, barınma ve istihdam gibi sorunlar topluma mal olmuş kavramlardır. Bu konularda Romanlar hedef gösterilmektedir. Biz bu forumda alınan kararlara karşıyız. Devletimizle hiçbir zaman sorunumuz olmadı, olması da düşünülemez. Son zamanlarda bazı vakıf ve derneklerin Romanlar üzerinden rant sağlama ya da başka çıkar ilişkisi içerisine girdikleri görülüyor. Bilerek ya da bilmeyerek başkalarına hizmet eden anlayıştan vazgeçmelerini tavsiye ediyoruz. Bazı dernek ve federasyon başkanlarının yurt dışına Romanlarla ilgili çalışmalara davet edilmesini manidar bulmaktayız. Elbette ki toplumun genelini de ilgilendiren sorunlar mevcuttur. Bu sorunların çözüm yeri AB değil, muhatap Ankara ve Türkiye Cumhuriyeti Devletidir.
    
     Muhabir: Cihan Demirci / Salih Baran
     Yayıncı: Berin Alpaslan Gökçe
<< Önceki Haber Türkiye Roman Hakları Forumuna tepki Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER