TURKRES 2012 Adanada düzenlenecek

TURKRES 2012 Adanada düzenlenecek


ADANA (A.A) - Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonunun (TÜRKONFED) 2. Kalkınmada Bölgesel Dinamikler Sempozyumu TURKRES 2012nin TÜRKONFED, ADSİAD ve Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) ile ortaklaşa Adanada düzenleneceği bildirildi.
     Adana Sanayici ve İşadamları Derneği (ADSİAD) Başkanı Süleyman Sönmez, yazılı açıklamasında, 1-2 Kasım tarihlerinde Çukurova Üniversitesi Mithat Özsan Amfisinde gerçekleşecek sempozyumun Adana ve bölge için son derece önemli olduğunu ifade etti.
     Sempozyuma Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar, TÜRKONFED Başkanı Süleyman Onatça, TÜSİAD Başkanı Ümit Boyner, OECD Bölgesel Kalkınma Politikası Bölümü Başkanı Joaquim Oliviera Martins gibi çok sayıda kişinin katılacağını belirten Sönmez, sempozyum sonunda TÜRKONFED Bölge Bilimi Ödülü, TÜRKONFED Bölgesel Kalkınma Programı ve mansiyon ödüllerinin de verileceğini kaydetti.
     Sempozyumun tüm bölgeyi kapsayacağını, uluslararası düzeyde otoritelerin Adanaya geleceğini ifade eden Sönmez, şunları kaydetti:
     13 Bölgesel Kalkınma Ajansını Adanada toplayacağız. Bu toplantıyı makro düşünüyoruz. İçerisinde sadece Adana olmayacak. Sempozyum bölgedeki bütün kentleri kapsayacak. Ekonomik rekabeti bölgesel olarak düşünmeliyiz. Ulusal ve uluslararası otoriteleri buluşturacak olan bu sempozyumun Adanada düzenleniyor olması da bizlere ayrıca mutluluk veriyor.
    
     Muhabir: Volkan Kaşık
     Yayıncı: İsmihan Özgüven
<< Önceki Haber TURKRES 2012 Adanada düzenlenecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER