Tuz tüketimine dikkat

Tuz tüketimine dikkat


ESKİŞEHİR (A.A) - İl Sağlık Müdürü Vekili Kadir Demirel, Sağlıklı beslenmede en önemli etkenlerden biri de azı karar, çoğu zarar olan tuz tüketimi ifadesini kullanarak, tuz tüketimine dikkati çekti.
     Demirel, yaptığı açıklamada, kronik hastalıkların son yıllarda önemli bir halk sağlığı sorunu haline gelmeye başladığını, Türkiyedeki ölümlerin de başlıca nedenlerinden birinin bu hastalıklardan kaynaklandığını belirtti.
     Kronik hastalıklardan korunmada sağlıklı ve dengeli beslenmenin son derece önemli bir yere sahip olduğunu dile getiren Demirel, şunları kaydetti:
     Sağlıklı beslenmede en önemli etkenlerden bir tanesi de azı karar, çoğu zarar olan tuz tüketimidir. Kişi başı günlük tuz tüketimi 4 gram kadarken, ülkemizde kişi başına günlük ortalama 18 gram tuz tüketilmektedir. Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından başlatılan Aşırı Tuz Tüketiminin Azaltılması kapsamında İl Sağlık Müdürlüğü ve Halk Sağlığı Müdürlüğü personelinin beraber kullandığı Sağlık Müdürlüğü Personel Yemekhanesinde masalardaki tuzluklar kaldırılmıştır.
    
     Muhabir: Fatih Doğan
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Tuz tüketimine dikkat Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER