Uluslararası Halil İbrahim Buluşmaları

Uluslararası Halil İbrahim Buluşmaları -Etkinlikle, 3 semavi dininin peygamberlerinin atası olarak kabul edilen Hz. İbrahimin doğduğu Şanlıurfadan bütün dünyaya ulaşarak iyilik köprülerinin kurulması hedefleniyor -Ana


ŞANLIURFA (A.A) - Uluslararası Halil İbrahim Buluşmaları etkinlikle, üç semavi dininin peygamberlerinin atası olarak kabul edilen Hz. İbrahimin doğduğu Şanlıurfadan bütün dünyaya ulaşarak iyilik köprülerinin kurulması hedefleniyor.
     Anadolu Ajansının (AA) basın sponsorluğunda bu yıl 6ncısı düzenlenecek Buluşmalar, bugün İyiliğin Kalbine Yürüyüşle başlıyor. AAnın, Türkiyenin Somali ve Arakan gibi çeşitli bölgelerde gerçekleştirdiği yardımların fotoğraflarının yer aldığı Türkiyenin Merhamet Eli adlı fotoğraf sergisiyle renk katacağı etkinlik iki gün sürecek ve 5 dilde haber yayını yapılacak.
     Şanlıurfa Valiliğinin öncülüğünde gerçekleştirilen etkinlik, Hz. İbrahim Peygamberin gönül enginliğinde insanlığı yeniden buluşturup, misafirperverlik, paylaşım, gönül genişliği, yardımseverlik, cömertlik, bereket gibi insani hasletlerin ışığında, binlerce yıl öncesinden günümüze ulaşan mesajları yaymayı amaçlıyor.
     Halil İbrahim Buluşmaları ile dünyada faaliyet gösteren bütün yardım kuruluşlarının Şanlıurfada bir araya gelerek, faaliyetlerini burada sergilemeleri, bilgi, birikim ve tecrübelerini paylaşmaları hedefleniyor.
     Buluşmalar kapsamında düzenlenecek salon toplantıları gibi etkinliklerle dayanışma, yardımlaşma, sevgi, hoşgörü gibi konular üzerinde de değerlendirme ve çalışma yapılıyor.
     Ulusal düzeyde 2007 yılında başlatılan proje, 2008 yılında kapsam ve vizyonunu bütün insanlığı kucaklayacak şekilde genişleterek uluslar arası düzeye ulaştı.
     Türkiye ve yurt dışından, sosyal yardımlaşma ve dayanışma alanında faaliyet gösteren bir çok resmi ve sivil kuruluşun Şanlıurfada bir araya geldiği etkinlik, bu anlamda bir ilk olma niteliği taşıyor.
     Etkinliğe üst düzey devlet protokolü, bürokratlar, yerli ve yabancı diplomatların yanı sıra iş dünyasından önemli isimler, yurt içi ve yurt dışındaki sivil toplum kuruluşlarının yönetici ve temsilcileri, sanat magazin çevresinden tanınmış kişiler davet edildi.
     İki gün sürecek etkinliğin en önemli bölümlerinden birini İyiliğin Oskarı olarak da nitelendirilen ödüller oluşturuyor.
     Sivil toplum kuruluşlarını ve başarılı olmuş yardım projelerini ulusal ve uluslararası kamuoyuna tanıtmanın yanı sıra, yeni projeleri teşvik amacı güdülen törenin dışında etkinlikte yarın da tirit ziyafeti, belgesel fotoğraf sergileri, tanıtım merkezi açılışı ve toplu sünnet gibi etkinlikler bulunuyor.
    
     -Halil İbrahim Sofrasında akşam yemeği
    
     Etkinlikte ayrıca sofraya misafirsiz oturmadığı rivayet edilen Hz. İbrahimin geleneği de yaşatılıyor.
     Programa davet edilen konuklar, yöre halkı tarafından hazırlanan yemekler için evlerinde misafir ediliyor. Büyük ilgi gören uygulama bu yıl da sürdürülecek. Türkiye ve dünyanın farklı bölgelerinden gelen misafirler, Şanlıurfa mutfağının lezzetlerini konuk olacakları evlerde tatmış olacak.
     Etkinlikte ayrıca Hz. İbrahimin en sevdiği yemekler arasında yer alan tirit yemeği de yardım kuruluşlarınca hazırlanıp, sabah namazının ardından binlerce misafire ikram edilecek.
     İyilik ve yardımlaşma temalı etkinliğin büyük ilgi görmesi bekleniyor.
    
     Muhabir: Yasin Dikme / Mehmet Güldaş
     Yayıncı: İsmail Fidan
<< Önceki Haber Uluslararası Halil İbrahim Buluşmaları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER