Uluslararası Halil İbrahim Buluşmaları

Uluslararası Halil İbrahim Buluşmaları -AAnın basın sponsorluğunda devam eden etkinlik kapsamında Urfadan yansımalar fotoğraf sergisi ve Şanlıurfa Tanıtım Merkezinin açılışı yapıldı


ŞANLIURFA (A.A) - Anadolu Ajansının (AA) basın sponsorluğunda devam eden Uluslararası Halil İbrahim Buluşmaları kapsamında Urfadan yansımalar fotoğraf sergisi ve Şanlıurfa Tanıtım Merkezinin açılışı yapıldı.
     Harran Üniversitesi Öğretim Görevlisi Sabri Kürkçüoğlunun fotoğraflarından oluşan sergi, Balıklıgöl Yerleşkesinde, Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, İl Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu ve Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Eyyüp Sabri Ertekin tarafından açıldı.
     Kürkçüoğlu, 55 fotoğraftan oluşan sergi hakkında davetlilere bilgi verdi. Serginin ardından aynı mekanda Karacadağ Kalkınma Ajansının destekleriyle oluşturulan Şanlıurfa Tanıtım Merkezinin de açılışı yapıldı.
     Burada konuşan Vali Güvenç, tanıtım merkezinin yapılması konusunda Kayseriden esinlendiklerini söyledi. Şanlıurfanın söz konusu merkez sayesinde orijinal bir kent müzesine kavuştuğunu anlatan Güvenç, şöyle konuştu:
     Mütevazı bütçeyle bunu yaptırdık. Gördüğünüz gibi özel gözlüklerle 3 boyutlu şehir turu, tarihi kültürel, doğal zenginliklerimizde gezi yapabiliyorsunuz. Ayrıca internet üzerinden urfafx.coma girdiğinizde buradaki bütün zenginliklerimizi dünyanın neresinde olursanız olun göreceksiniz, izleyebileceksiniz.
     Şanlıurfa Tanıtım Merkezinin 7 gün boyunca mesai saatleri içerisinde gezilebileceğini belirten Güvenç, merkezin 240 bin liraya mal olduğunu söyledi.
     Buluşmalar kapsamında ayrıca maddi durumu iyi olmayan ailelere mensup 60 çocuk da özel bir hastanede sünnet ettirildi. Vali Güvenç, sünnet olan çocuklarla hastanenin toplantı salonunda bir araya gelip, oyuncak dağıttı.
    
     Muhabir: Eşber Ayaydın / Mehmet Güldaş
     Yayıncı: A. Fatih Tekcan
<< Önceki Haber Uluslararası Halil İbrahim Buluşmaları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER