Uluslararası Hukukçular Birliği Konya Buluşması

Uluslararası Hukukçular Birliği Konya Buluşması -Çeşitli ülkelerden hukukçuların katıldığı toplantıda insan hakları ve hukukunun üstünlüğüne vurgu yapıldı


KONYA (A.A) - Uluslararası Hukukçular Birliği Konya Buluşması Toplantısı çeşitli ülkelerden hukukçuların katılımıyla gerçekleştirildi.
     Uluslararası Hukukçular Birliği Başkanı Necati Ceylan, açılışta yaptığı konuşmada, toplantıya dünyanın değişik ülkelerden hukukçu ve insan hakları konusunda çalışma yapan araştırmacıların katıldığını söyledi.
     İnsan hakları ve onurunun korunması, adaletin ve hukukun üstünlüğü ilkesinin tesisi amacıyla kurullardan ve devletlerden bağımsız olarak Uluslararası Hukukçular Birliğini oluşturduklarını ifade eden Ceylan, Dünyadaki bütün varlıkların insanlığa emanet olarak verildiği bilinciyle, uyum içinde yaşamayı ve onları korumayı temel ilkemiz olarak benimsedik dedi.
     Ceylan, şunları kaydetti:
     Rengi, dili, cinsiyeti, siyasi görüşü, felsefi kanaati, toplumsal aidiyeti ne olursa olsun insanlık ailesinin şerefli bir üyesi olarak, her insanın başta hayat, özgürlük, eşitlik, adil yargılanma, kişi güvenliği hakkı olmak üzere bütün hak ve özgürlüklerinin insanlık onuruna ve haysiyetine uygun bir şekilde hukukun güvencesine alınması görüşünü yaymaya çalışıyoruz.
     Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek de yeryüzünde önemi kaybolmayan en önemli kavramların, insan hakları, özgürlüklerin korunması, ırz, namus, nesil emniyetinin teminat altına alınması ve hukukun üstünlüğü kavramlarının olduğunu belirtti.
     Riyad Baro Başkanı Muhammed Dhan Yon Alanazi ise Uluslararası Ceza Mahkemesi kurulduğunda olumlu görüşleri ve beklentilerinin olduğunu belirterek, şöyle devam etti:
     Mahkemeler kurulduğunda artık bundan sonra adaletsizlik, onursuzluk yapanlar bu yaptıklarının karşılığında hakketmiş olduğu cezayı alacaklar diye düşünüyorduk. Ancak görüyoruz ki bu mahkemelere de siyaset bulaşmış ve büyük güçlerin adaletsizlik temelindeki siyaseti hakim olmuştur. Bu nedenle bu siyasetin buradan bir an önce kaldırılması gerekir.
     Konya Baro Başkanı Fevzi Kayacan, mübarek bir ay içerisinde olunmasına rağmen Müslümanların zulüm gördüklerine dikkati çekti. Bu durumun yürekleri burktuğunu aktaran Kayacan, Uluslararası Hukukçular Birliğini önemsediğimi ve daha önceleri kurulması gereken bir birlik olması gerektiğini belirtmek isterim. Bu toplantının Konyada yapılmasını çok anlamlı buluyorum diye konuştu.
    
     Muhabir: İbrahim Yozoğlu
     Yayıncı: Ahmet Kayır
<< Önceki Haber Uluslararası Hukukçular Birliği Konya Buluşması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER