Uluslararası Yunus Emre Kültür ve Sanat

Uluslararası Yunus Emre Kültür ve Sanat Haftası -Etkinlikler kapsamında pilav dağıtımı, Sevgi Yürüyüşü ve Mahalleler Arası Yunus Emre İlahilerini Okuma Yarışması yapıldı


ESKİŞEHİR (A.A) - Uluslararası Yunus Emre Kültür ve Sanat Haftası etkinlikleri kapsamında pilav dağıtıldı, Sevgi Yürüyüşü ve Mahalleler Arası Yunus Emre İlahilerini Okuma Yarışması yapıldı.
     Alaaddin Camisinde cuma namazı çıkışında AK Parti Eskişehir Milletvekili Ülker Can ve Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı tarafından vatandaşlara pilav dağıtıldı. Buradan Eskişehir Valisi Kadir Koçdemir, Can, İl Emniyet Müdürü Naci Kuru, Sakallı, İl Müftüsü Niyazi Ersoy ve vatandaşlar, Odunpazarı Belediyesi Yunus Emre Kültür ve Sanat Merkezine (YKSM) kadar Sevgi Yürüyüşü yaptı. Yürüyüşte, çevredeki vatandaşlara gül dağıtıldı.
     Daha sonra YKSMde Mahalleler Arası Yunus Emre İlahilerini Okuma Yarışması yapıldı.
     İl Müftüsü Ersoy, burada yaptığı konuşmada, Anadolunun gönül dili olan Yunus Emreyi ve şiirlerini halka tanıtmak amacıyla böyle bir etkinlik düzenlediklerini söyledi.
     Türk-İslam tarihinde müstesna şahsiyetlerin olduğunu, kendilerini Allaha adamış, Peygamber aşığı büyük şahsiyetlerden birisinin de Yunus Emre olduğunu ifade eden Ersoy, şöyle konuştu:
     Yunus Emre Eskişehir topraklarında yaşamış, Sarıköyde bulunmuştur. Bundan 700 yıl evvel vermiş olduğu mesajlarla Yunus Emre, insanlığı doğru yola çağıran, Anadoludan dünyaya ışık saçan ve Anadolu insanının gönül dilini yansıtan büyük bir şairdir. O hep sevgiyi kardeşliği hoşgörü ve barışı dile getirmiş, ümitsizliğe düşenlerin umudu, hak yolu arayanların kılavuzu olmuştur.
     Konuşmadan sonra 80 mahallenin katıldığı yarışmada, finale kalan 10 grup ilahilerini okudu.
     Jürinin verdiği puanlar neticesinde 71 Evler Mahallesi 1, Vişnelik Mahallesi 2 ve Arifiye Mahallesi ilk 3 dereceyi paylaştı.
     (FD-MRS-DEL)
<< Önceki Haber Uluslararası Yunus Emre Kültür ve Sanat Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER