Umuta Antalyada yaşayan Ruslardan ziyaret

Umuta Antalyada yaşayan Ruslardan ziyaret -Antalyada 2008 yılında bir otobüsün çarpması sonucu komaya giren ve üzerinden kimlik çıkmayan gencin bakımını 4 yıldır üstlenen Gülsüm Kabadayı, Antalyada yaşayan Ruslardan ilgi görüyor


ANTALYA (A.A) - Antalyada 2008 yılında bir otobüsün çarpması sonucu komaya giren ve üzerinden kimlik çıkmayan gencin bakımını 4 yıldır üstlenen Gülsüm Kabadayı, Antalyada yaşayan Ruslardan ilgi görüyor.
     Kabadayının Yıldız Mahallesindeki evine gelen Rus psikolog Marina Rauzetdinova, emlakçı Olga Shevtsova ve Elena Grekova, Kabadayıya yaptığı iyilik nedeniyle teşekkür etti.
     Rus ziyaretçilerin Rusça sordukları sorulara tepki veren Umut, kendisine gösterilen Rusyada kaybolan bir gencin fotoğrafına ise tepki vermedi. Kabadayının Rusyada katıldığı televizyon programında tercümanlığını yapan Sahide Kaya, fotoğrafın kaybolan gencin ailesinin isteği üzerine gösterdiklerini söyledi. Kaya, fotoğrafın Umuta benzemediğini, ancak aileyi de kırmak istemedikleri için gösterdiklerini kaydetti.
     Psikolog Rauzetdinova ise Umutun Rusça konuşmalara tepki verdiğini söyledi. Umutun Rusça sorulan sorular karşısında cevap vermek için çaba gösterdiğine dikkati çeken Rauzetdinova, Kendisine Rusça Seni her gün ziyaret edelim mi, ziyaret etmemizi istiyorsan dilini çıkarır mısın- diye sorduk. O da dilini çıkarmak için büyük çaba gösterdi. Bizi anladığına inanıyorum. Onu zaman zaman ziyaret edip psikolojik destekte bulunacağız. Onunla konuşup rehabilite etmeye çalışacağız dedi.
     Umutun tepkilerinin 2 yaşındaki bir çocuğun tepkileri olduğunu vurgulayan Rauzetdinova, Kendisine yönelen seslere dikkatle bakıyor. Özellikle Gülsüm Kabadayının sesini takip ediyor. 2 yaşındaki çocuklar da annelerinin sesini böyle takip eder. Zaman zaman sadece Anne diyebiliyor. O hayata yeniden başlıyor. Bu nedenle iyi bir rehabilitasyon merkezinde tedavi görmesi gerekiyor diye konuştu.
    
     -Başbakanımızın bizi ziyaret etmesini bekliyoruz-
    
     Rusyada çıktığı televizyon programının ardından Umuta Türkiyede yaşayan Rusların büyük ilgi gösterdiğini kaydeden Gülsüm Kabadayı ise Dünden bu yana çok sayıda Rus aradı. Telefonla arayıp minnettar olduklarını söylüyorlar. Çok sayıda Rus da eve gelip ziyaret etti. Umutun ihtiyaçlarını sordular. Benim onlardan bir beklentim yok. Sadece Umutun iyileşmesine katkıda bulunurlarsa çok mutlu olurum. Umutla Rusça konuşup daha çabuk iyileştirebilirler dedi.
     Umutun sadece kendisinin değil Türkiyenin evladı olduğunu dile getiren Kabadayı, şöyle konuştu:
     Rusyada herkes beni ayakta alkışlayınca çok gururlandım. Çünkü bir Türk annesine Ruslar hayranlıkla bakıyordu. Milletim ve devletim adına çok mutlu oldum. Devlet büyüklerim olmasaydı biz sesimizi duyuramazdık. Özellikle Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve eşini çok seviyorum. Başbakanımızın bizi ziyaret etmesini bekliyoruz. Rüyamda evimin önüne siyah arabaların geldiğini ve içinden de Başbakanımızın çıktığını gördüm. Umarım rüyam gerçek olur. Onun ziyareti bana ve Umuta güç verecektir.
     Antalyanın Aksu ilçesinde 30 Ağustos 2008de bir otobüsün çarpması sonucu komaya giren ve üzerinden kimlik çıkmayan genç, 60 gün Akdeniz Üniversitesi Hastanesinde yoğun bakımda kaldıktan sonra yaşam mücadelesini kazanmıştı.
     Felç olan gence aynı hastanede bir yakınının tedavisi için bulunan Gülsüm Kabadayı gönüllü olarak bakmaya başlamıştı. Daha sonra evine götürdüğü hasta gence gönüllü annelik yapan Kabadayı, 4 yıldan bu yana Umut ismini verdiği gencin bakımını üstlendi.
     Kabadayının Umut hikayesi, fiziği benzediği için Rus uyruklu olduğu düşünülmesinden dolayı Rusya televizyon kanalına konu olmuştu. Kabadayı, Rusyada giderek programa katılmış ve yoğun ilgi görmüştü.
    
     Muhabir: Süleyman Elçin
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Umuta Antalyada yaşayan Ruslardan ziyaret Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER